Muzeul Universității „George Emil Palade” – Parteneriat la Noaptea Muzeelor 2024: expoziții, eururi ghidate și concert în aer liber

UMFST. Muzeul Universității „George Emil Palade” este pentru al patrulea an consecutiv partener al Muzeului Județean Mureș la Noaptea Muzeelor și se alătură astfel evenimentului Noaptea Muzeelor din Europa.

Ediția din acest an, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, se va desfășura sub semnul cifrei 20, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, până târziu în noapte, şi concomitent cu mai multe ţări europene.
Sub deviza „Muzeele, Sustenabilitatea și Starea de bine” și al momentului aniversar, organizatorii Muzeului Universității „George Emil Palade” au pregătit vizitatorilor expoziții, tururi ghidate în spațiile partenere, precum și un concert în aer liber, în generosul Campus UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.
În zona expozițională a Muzeului, participanții vor avea ocazia să observe cum funcționează și să testeze dispozitivele din cadrul colecției temporare „Școala de altădată: surse și resurse de predare în era pre-digitală”.
De asemenea, vor fi deschise spațiile partenere ale Muzeului: Sala Muzeu de Istoria Medicinii și Farmaciei a Bibliotecii Universității și Grădina Botanică Universitară. Sala Muzeu de Istoria Medicinii și Farmaciei cuprinde un remarcabil fond de colecții speciale, format din documente vechi și rare (manuscrise, cărți, ziare, reviste, lucrări științifice și materiale iconografice), dar și instrumente și obiecte medicale și farmaceutice, mărturii ale evoluției domeniului medico-farmaceutic (cutii de medicamente, vase farmaceutice, seringi vechi din sticlă, ștampile și parafe, embleme, diplome și medalii). Grădina Botanică prezintă un specific aparte, deoarece aici sunt aclimatizate în sistem natural peste 1000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, provenite din diverse biotopuri, specii valoroase din punct de vedere medicinal și ornamental.
Orchestra Universității, însoțită de Corul Ligii Studenților, va completa programul cu momente speciale, care vor marca starea de bine prin beneficiile și versatilitatea muzicii. Concertul va avea loc pe scena Amfiteatrului în aer liber, cel mai recent spațiu amenajat în Campusul Universității.
Intrarea este liberă.
Programul detaliat de vizitare poate fi consultat aici: https://muzeul.umfst.ro/program-noaptea-muzeelor-2024/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare