MUZEUL VIITORULUI – DUBAI (video)

MUZEE. Muzeul Viitorului este un mozaic de elemente — de la virtual la fizic.
Are o formă fantastică şi poate fi considerat, pe bună dreptate, un portal spre ceea ce va veni. Este imens, iar exponatele sale nu arată nimic din trecut cum suntem obișnuiți să vedem într-un muzeu, ci despre cum va fi lumea în viitor și cum poate supraviețui specia umană.

Felul în care arată azi, după șase ani de la demararea lucrărilor, timp în care au fost consultați experți inclusiv în geometrie, îi uluiește și pe cei care l-au proiectat. “Încă nu îmi vine să cred că arată aşa cum arată şi că noi l-am construit cu adevărat!”, a spus directorul de proiect, potrivit Agerpres.

Structura de 77 de metri înălțime face legătura între trecut și viitor, îmbinând tehnologia avansată cu formele de artă tradiționale. Clădirea este formată din șapte etaje și se caracterizează prin absența coloanelor în interior, ceea ce face din designul său o piatră de hotar în ingineria urbană.

O poezie a șeicului, redată în caligrafia lui Mattar Bin Lahej (pictor arab), învelește fațada clădirii placate cu oțel inoxidabil:
​​„Poate că nu trăim sute de ani, dar produsele creativității noastre pot lăsa o moștenire mult după ce vom pleca. Viitorul aparține celor care-l pot imagina, îl pot proiecta și îl pot executa. Viitorul nu așteaptă. Viitorul poate fi proiectat și construit astăzi.

https://www.youtube.com/watch?v=Bgu_oYaGQJg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare