NASA lucrează, împreună cu Boeing, la un nou proiect de aeronavă mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil

AERONAVE. NASA a anunțat astăzi că va colabora cu Boeing la un nou tip de aeronavă cu un singur culoar, eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, destinată utilizării comerciale, cu scopul de a reduce emisiile de combustibil și impactul zborurilor asupra climei.

Cei mai mulți dintre voi toți vă gândiți la NASA ca la o agenție spațială și nu ca la o agenție de aviație. Este, de asemenea, o agenție pentru climă.”, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, în cadrul unei conferințe de presă. NASA monitorizează atât Pământul din spațiu – folosind instrumente precum sateliții pentru a monitoriza condițiile meteorologice globale și sistemele de apă – cât și pentru a dezvolta tehnologii pentru a reduce emisiile de carbon.

Însă NASA a construit și aeronave, cum ar fi avionul electric X-57 Maxwell și avionul de transport Super Guppy. Aceasta include dezvoltarea de tehnologii aeronautice care, în cele din urmă, ajung la tipurile de avioane comerciale pe care majoritatea dintre noi le folosim astăzi.

Aerodinamica acestui tip de configurație este cunoscută de mult timp“, a declarat Bob Pearce, administrator asociat al Direcției pentru misiuni de cercetare în domeniul aeronauticii din cadrul NASA. “Dacă măriți raportul de aspect al unei aripi, în mod natural scădeți rezistența indusă a acelui avion – rezistența datorată portanței. Știm că, dacă facem acest lucru, obții o aerodinamică mai bună, obții mai puțină rezistență la înaintare, consumi mai puțin combustibil.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare