NASTY, povestea fascinantă a legendarului Ilie Năstase, în drumul spre Cannes

FILM. Documentarul „NASTY”, ce explorează viața și cariera legendarului tenisman român Ilie Năstase, a fost selectat pentru a fi proiectat la cea de-a 77-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din lume, conform anunțului oficial al festivalului.

Regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, filmul va fi prezentat între 14 și 25 mai. În același timp, publicul din România va avea ocazia să descopere povestea lui Năstase în cinematografele din întreaga țară începând cu 16 aprilie.

Documentarul aduce în prim plan imagini de arhivă remarcabile și interviuri cu mari sportivi precum Rafael Nadal, Bjorn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker. De asemenea, Phil Knight, co-fondatorul Nike, oferă o perspectivă unică asupra relației sale cu Năstase, acesta fiind primul sportiv care a semnat un contract cu celebrul brand în 1972.

Premiera de gală a filmului a avut loc pe 16 aprilie la Sala Palatului din București, în prezența lui Ilie Năstase și a altor invitați speciali, printre care Ion Țiriac și Nadia Comăneci.

Regizorul Tudor Giurgiu a subliniat importanța și complexitatea personajului Ilie Năstase, precizând că documentarul explorează atât cariera sa fabuloasă, cât și impactul pe care l-a avut asupra istoriei tenisului și a României.

„NASTY” este un proiect dezvoltat timp de cinci ani, în care echipa a avut acces la arhive valoroase și a realizat interviuri cu persoane care l-au cunoscut și l-au admirat pe Năstase. Afișul filmului, realizat de artistul Roger Huyssen, reprezintă un portret al tenismanului inspirat dintr-un interviu acordat revistei Playboy SUA în 1977.

„NASTY” este produs de Libra Films și HDR Evolution, în colaborare cu HBO și Televiziunea Română, cu sprijinul Guvernului României, și este distribuit de Transilvania Film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare