Naționala feminină de tenis de masă a României concurează la Campionatele Mondiale pe echipe în Coreea de Sud

SPORT. Ieri, lotul național de tenis de masă al României a pornit din București către orașul sud-coreean Busan, gazda Campionatelor Mondiale pe echipe desfășurate în perioada 16-25 a acestei luni. În fruntea echipei se află Bernadette Szocs, multipla campioană mureșeancă și o prezență emblematică în sportul românesc. Alături de ea, au călătorit spre Busan și sportivele Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu și Elena Zaharia, însoțite de antrenorii Viorel Filimon și Mihaela Șteff, psihologul Mioara Șincan și kinetoterapeutul Petruț Ghiță.

Echipa feminină de tenis de masă a României va concura într-o grupă dificilă, alături de echipele din Singapore, Suedia, Canada și Serbia. Primele locuri din fiecare grupă se vor califica direct în faza a 16-a a competiției, în timp ce locurile secunde și trei vor continua lupta pentru calificare în faza a 32-a. Este de remarcat că primele opt echipe din clasamentul mondial vor obține calificare automată pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Într-o declarație acordată postului Radio France Internationale în limba română, Bernadette Szocs a exprimat dorința sa arzătoare și a colegelor sale de a aduce României prima medalie olimpică la tenis de masă. Cu determinare și dedicare, echipa națională feminină de tenis de masă se pregătește să facă față provocărilor din Coreea de Sud și să reprezinte cu mândrie țara în această competiție de prestigiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare