Nicolas Cazacu, în vârstă de doar 7 ani, cucerește lumea șahului

PERFORMANȚĂ. Tânărul șahist român, Nicolas Cazacu, în vârstă de doar 7 ani, cucerește lumea șahului cu abilitățile sale remarcabile și determinarea de a deveni cel mai bun. Pasiunea sa pentru acest joc a început la vârsta de 4 ani, sub îndrumarea bunicului său, și de atunci, ascensiunea sa în lumea șahului a fost impresionantă.

Nicolas Cazacu provine dintr-o familie în care șahul este o parte importantă a vieții. Tatăl, bunicul și unchii săi sunt toți jucători de șah, dar niciunul dintre ei nu a reușit să treacă de nivelul de amatori. Cu toate acestea, micul Nicolas i-a depășit deja pe toți și adesea îi învinge în meciurile lor. La doar 7 ani, el concurează cu adulți experimentați și reușește să-i învingă.

Nicolas a început să participe la competiții de șah încă de la vârsta de 5 ani și a obținut constant locul I la categoria sa de vârstă. În decembrie 2020, el a participat pentru prima dată la o competiție internațională numită “Cupa Dulce”, unde s-a clasat pe primul loc la categoria sa de vârstă, în ciuda competiției acerbe cu peste 200 de participanți din 5 țări.

Performanțele lui Nicolas l-au adus în atenția comunității șahului internațional, iar în clasamentul FIDE din februarie, el se afla deja pe primul loc la categoria sa de vârstă, cu un rating de 1445, un nivel care îi permite să concureze cu mulți copii mai mari.

Cu toate acestea, Nicolas se confruntă acum cu o provocare interesantă – la categoria sa de vârstă, nu mai are adversari pe măsură. Prin urmare, antrenorul său l-a încurajat să participe la turnee deschise, unde se duelează adesea cu adulți. La “Cupa Unirii”, un astfel de eveniment desfășurat la începutul acestui an, Nicolas a fost cel mai tânăr jucător, dar a obținut victorii impresionante.

Pentru viitor, Nicolas își propune să obțină primul loc la Campionatul Național pentru Juniori din luna mai și speră să participe la Campionatul European pentru Juniori, care are loc în Turcia în vara acestui an. Cu sprijinul familiei și al antrenorului său, acest mic talent al șahului românesc are toate șansele să atingă culmile acestei discipline și să își continue ascensiunea remarcabilă în lumea șahului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare