Nicoltana, producătorul apei minerale Keia, preia comerciantul de apă Lipova într-o tranzacție strategică

APĂ MINERALĂ. Nicoltana, compania fondată în 1999 și cunoscută pentru cele două branduri de apă minerală – Keia – Izvorul Zăganului și Izvorul dintre Brazi, a realizat recent o tranzacție semnificativă prin preluarea business-ului Lipomin, un important comerciant de apă minerală plată și minerală carbogazoasă sub brandurile Lipova.

Conform datelor analizate de Profit.ro, această mișcare strategică vine în urma unui transfer de afacere și reprezintă un moment important pentru piața apei minerale din România. În urmă cu patru ani, Prodal ‘94, unul dintre cei mai importanți producători locali de băuturi spirtoase, inclusiv votca Stalinskaya, finaliza o tranzacție similară, preluând atunci companiile Lipomin și Carpatina.

Lipomin, cu o istorie începută în 1897 și cunoscut pentru apa minerală Lipova, a înregistrat în 2022 afaceri de 12,1 milioane de lei și un profit de 2,3 milioane de lei, având 34 de angajați. Prin această achiziție, Nicoltana își consolidează poziția pe piața apei minerale și își extinde portofoliul cu branduri și experiențe diverse.

Fondată în 2003, Nicoltana a început inițial exploatarea segmentului de ape minerale din zona Ciucaș și ulterior a obținut dreptul de explorare și exploatare a Izvorului Zăganului. În 2008, a demarat construcția fabricii de îmbuteliere din Cheia, județul Prahova, unde primele sticle de apă minerală Keia – Izvorul Zăganului au fost livrate începând din august acel an.

Keia – Izvorul Zăganului, licențiată ca apă minerală naturală, provine de la o sursă situată la aproximativ 1.200 de metri altitudine, în Aria Protejată Ciucaș, pe versantul sudic. Cu această tranzacție, Nicoltana își consolidează prezența în industria apei minerale, aducând laolaltă două entități cu tradiție și experiență, în vederea continuării unei oferte diversificate pentru consumatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare