Nicu Ștefănuță, primul independent intrat în Parlamentul European din România

POLITICĂ. O premieră remarcabilă a avut loc în politica românească, marcând prima dată când un candidat independent reușește să obțină un loc în Parlamentul European. Nicu Ștefănuță a strâns impresionanta cifră de 258,401 de voturi, depășind cu succes pragul de 3.03% necesar pentru a câștiga un nou mandat. Campania sa electorală a fost axată în principal pe mobilizarea tinerilor.

Ștefănuță a subliniat bucuria sa pentru alegerea făcută, văzând în noua generație o sursă de speranță pentru România. El a menționat că tinerii sunt cei care încă păstrează speranța pentru o schimbare și că este încântat că s-a orientat către acest segment al electoratului.

Despre performanța sa la alegeri, Nicu Ștefănuță a subliniat că a obținut acest succes în ciuda anulării unor voturi în favoarea sa, menționând că susținătorii săi au făcut un efort considerabil pentru a-i acorda votul.

În urma anunțului victoriei sale, Ștefănuță a primit sute de mesaje de la susținători, care au împărtășit că au reușit să mobilizeze atât rude, cât și prieteni să participe la vot.

În plus, el a evidențiat că tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani care au ieșit la vot au reușit să egaleze numărul de alegători din segmentul de vârstă 60-64 de ani, subliniind astfel impactul mobilizator al acestui segment de electorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare