Nicușor Dan anunță: “Bucureștenii vor avea o iarnă mai confortabilă”

VESTE BUNĂ. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că au fost efectuate lucrări de extindere și îmbunătățire a rețelei de termoficare din oraș, în vederea asigurării unei ierni mai bune. El a menționat că în mandatul trecut, au fost construiți în medie între 15 și 17 kilometri de conducte de termoficare pe an, în timp ce în 2021 s-au realizat 28 de kilometri, iar în 2022, 32 de kilometri. Pentru anul 2023, au fost planificați 50 de kilometri de conducte noi pentru extinderea rețelei. Aceste extinderi vizează zonele în care există cele mai mari probleme cu furnizarea căldurii.

Primarul a precizat că s-au desfășurat lucrări pe șantiere cu lungimi cuprinse între 5 și 10 kilometri, pe care s-au montat conducte preizolate, și au fost efectuate aproximativ 10 șantiere mai mici, unde conductele au fost înlocuite în zonele cu avarii semnalate. De asemenea, el a menționat că datorită acestor îmbunătățiri, precum și datorită funcționării unei noi centrale termice la Titan începând din februarie, se așteaptă ca iarna să fie mult mai eficientă decât cea precedentă.

Aceste investiții în rețeaua de termoficare ar trebui să contribuie la îmbunătățirea serviciilor de încălzire pentru locuitorii Capitalei și la reducerea problemelor legate de furnizarea căldurii în sezonul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare