Noi investiții de peste 37,2 milioane de lei în județul Mureș

INVESTIȚII. Dezvoltarea județului Mureș primește un impuls semnificativ prin investiții de peste 37,2 milioane de lei, alocate pentru proiecte importante de infrastructură și canalizare. Aceste investiții au fost posibile datorită semnării a patru noi contracte de finanțare între Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, și primarii din Gurghiu, Nadeș, Bichiș și Cuci, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Iată detaliile acestor proiecte vitale pentru comunitățile din județul Mureș:

1. Gurghiu: Înființare Rețea de Canalizare Menajeră și Stație de Epurare – 18 milioane lei

Localitatea Gurghiu va beneficia de o infrastructură de canalizare modernă și eficientă, care va contribui la protejarea mediului și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi. O sumă semnificativă de 18 milioane de lei va fi alocată pentru acest proiect esențial.

2. Nadeș: Modernizare DC60 Țigmandru – Măgheruș și Străzi în Localitatea Măgheruș – 10 milioane lei

Modernizarea drumurilor și străzilor este un obiectiv major pentru comunitatea din Nadeș. Prin alocarea a 10 milioane de lei, se va realiza modernizarea drumului DC60 Țigmandru – Măgheruș și a străzilor din localitatea Măgheruș. Această investiție va îmbunătăți semnificativ accesibilitatea și conectivitatea în zonă.

3. Bichiș: Îmbunătățirea Infrastructurii Rutiere – 7,7 milioane lei

Infrastructura rutieră este un pilon esențial pentru dezvoltarea economică și socială a comunităților. Bichiș va beneficia de o investiție de 7,7 milioane de lei pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, asigurând astfel condiții mai bune pentru mobilitatea localnicilor și pentru dezvoltarea economică a regiunii.

4. Cuci: Modernizare și Reabilitare DC87 Cuci Petrilaca – Limita Intravilan – Peste 1,5 Milioane Lei

Modernizarea și reabilitarea drumului DC87 între Cuci și Petrilaca este un alt proiect crucial pentru județul Mureș. Investiția de peste 1,5 milioane de lei va contribui la îmbunătățirea infrastructurii de transport și la creșterea calității vieții locuitorilor din această zonă.

Aceste proiecte reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea județului Mureș, oferind o infrastructură mai bună și servicii esențiale pentru comunități. Cu sprijinul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, aceste investiții vor contribui la creșterea calității vieții și la dezvoltarea economică a regiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare