Nou proiect în Sângeorgiu de Mureș – dotare tematică pentru sălile Castelului Máriaffi / Új projekt Marosszentgyörgyön – tematikus berendezés a Máriaffi-kastély termeiben

PROIECT. Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, a anunțat recent, pe pagina sa de facebook, începerea unui nou proiect ce vizează dotarea tematică a sălilor Castelului Máriaffi din localitate. Finanțat din fonduri europene, acest proiect reprezintă o nouă etapă în eforturile de conservare și promovare a istoriei și tradițiilor comunei.

Castelul Máriaffi este unul dintre simbolurile istorice ale comunei Sângeorgiu de Mureș și un punct de atracție pentru turiști și iubitorii de istorie. Dotarea tematică a sălilor va oferi vizitatorilor oportunitatea de a descoperi o parte din bogata istorie a comunei, a castelului și a celor care au contribuit la construcția și evoluția sa de-a lungul timpului.

Primarul a subliniat importanța aspectului și dotării sălilor în conformitate cu istoria și specificul clădirii, precum și nevoile și așteptările vizitatorilor. Astfel, proiectul va integra elemente tematice relevante și va recrea atmosfera specifică epocilor trecute, oferind astfel o experiență autentică și captivantă.

Implementarea acestui proiect marchează un nou pas înainte în promovarea turismului cultural și istoric în comuna Sângeorgiu de Mureș. Prin conservarea și valorificarea patrimoniului istoric, administrația locală demonstrează angajamentul său față de comunitate și față de păstrarea identității culturale locale.

Proiectul de dotare tematică a sălilor Castelului Máriaffi este un exemplu elocvent al eforturilor de revitalizare a patrimoniului cultural și istoric local și oferă oportunitatea vizitatorilor de a descoperi și aprecia bogata moștenire culturală a comunei Sângeorgiu de Mureș.


TERVEZET. Marosszentgyörgy polgármestere, Sófalvi Sándor Szabolcs, a közelmúltban jelentette be facebook-oldalán egy új projekt elindítását, amelynek célja a településen található Máriaffi-kastély termeinek tematikus felruházása. Az európai alapokból finanszírozott projekt a falu történelmének és hagyományainak megőrzésére és népszerűsítésére irányuló erőfeszítések új szakaszát jelenti.

A Máriaffi-kastély Marosszentgyörgy egyik történelmi szimbóluma, a turisták és a történelem szerelmeseinek egyik vonzereje. A termek tematikus berendezése lehetőséget ad a látogatóknak, hogy megismerjék a község gazdag történelmének egy részét, a várat és azokat, akik hozzájárultak az építéséhez és fejlődéséhez az idők során.

A polgármester hangsúlyozta a termek megjelenésének és berendezésének fontosságát az épület történelmével és sajátosságaival, valamint a látogatók igényeivel és elvárásaival összhangban. Így a projekt releváns tematikus elemeket integrál, és újrateremti a múlt korok hangulatát, hiteles és magával ragadó élményt nyújtva.

A projekt megvalósítása új lépést jelent a kulturális és történelmi turizmus előmozdításában Marosszentgyörgy városában. A történelmi örökség megőrzésével és felértékelésével a helyi közigazgatás a közösség és a helyi kulturális identitás megőrzése iránti elkötelezettségét bizonyítja.

A Máriaffi-kastély termeinek tematikus felújítási projektje ékes példája a helyi kulturális és történelmi örökség újjáélesztésére irányuló erőfeszítéseknek, és lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy felfedezzék és értékeljék Marosszentgyörgy gazdag kulturális örökségét.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare