Noua baterie “care schimbă regulile jocului” se încarcă în 3 minute și durează 20 de ani

TEHNOLOGIE. Dacă ai crezut că bateria telefonului tău este slabă, pregătește-te să ți se dovedească că … ai dreptate, deoarece această baterie produsă de Adden Energy va schimba “regulile jocului”.
 
Adden Energy a fost fondată în 2021 de către cercetătorii de la Harvard – Xin Li, William Fitzhugh, Luhan Ye și Fred Hu.
Start-up-ul a obținut o finanțare inițială impresionantă de 5,15 milioane de dolari pe care a pus-o în slujba dezvoltării de baterii pentru utilizarea în vehiculele electrice.
 
Un prototip de laborator al bateriei, de mărimea unei monede, se încarcă în doar trei minute, cu peste 10.000 de cicluri într-o viață.
 
De asemenea, este realizată din materiale solide, care elimină problemele de siguranță asociate cu bateriile cu litiu și poate “susține performanțe ridicate pe o durată lungă de viață”.
Cu ajutorul finanțării obținute, compania dorește să se extindă în următorii ani, creând mai întâi o baterie de mărimea unei palme și apoi o baterie de dimensiuni normale pentru utilizarea în vehicule.
 
Co-fondatorul Li și consilierul științific Lee a declarat despre incredibila baterie: “Dacă doriți să electrificați vehiculele, o baterie solid-state este calea de urmat”.
 
De asemenea, el a subliniat traiectoria companiei: “Ne-am propus să comercializăm această tehnologie deoarece considerăm că tehnologia noastră este unică în comparație cu alte baterii solid-state. Am realizat în laborator între 5000 și 10000 de cicluri de încărcare pe durata de viață a unei baterii, în comparație cu 2000-3000 de cicluri de încărcare chiar și pentru cele mai bune baterii din clasa actuală, și nu vedem nicio limită fundamentală în ceea ce privește extinderea tehnologiei noastre de baterii. Acest lucru ar putea fi o adevărată schimbare de prespectivă.”
 
Dacă va avea succes, noua baterie ar putea contribui la reducerea cantității de emisii nocive de CO2 din atmosferă, Fitzhugh explicând că: “Electrificarea completă a parcului auto este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi putem face pentru a combate schimbările climatice.
 
“Cu toate acestea, adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice necesită baterii care pot satisface un set divers de nevoi ale consumatorilor. De exemplu, 37% dintre americani nu au garaje acasă, astfel încât încărcarea nocturnă la domiciliu nu este posibilă.”
 
Așadar, Adden Energy a venit cu o soluție, Fitzhugh continuând: “Pentru a electrifica acest segment, vehiculele electrice trebuie să se reîncarce la intervale de timp comparabile cu cele ale vehiculelor cu combustie internă, practic în timpul pe care îl petreceți în prezent la pompa de benzină.”
 
Și având în vedere că bateria ar putea “susține 20 de ani de funcționare”, cu un timp de încărcare de trei minute, ar putea face exact acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare