Noul iOS 18 dezvăluit de Apple: pe ce modele de iPhone va fi disponibil instrumentul Apple Intelligence

TEHNOLOGIE. Apple a prezentat noul iOS 18, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor sale, aducând numeroase noutăți.

Spre amuzamentul utilizatorilor de Android, iOS 18 va permite utilizatorilor să mute mai liber aplicațiile pe ecranul principal și chiar să aleagă o temă coloristică pentru acestea. De un plus de personalizare va beneficia și meniul Control Center, care va conține mai multe controale și mai multe ecrane pentru organizarea acestora.

Apple oferă acum acces la un API special pentru Control Center, prin care dezvoltatorii vor putea adăuga controalele propriilor aplicații. Multe dintre aplicațiile dezvoltate de Apple vor fi actualizate și vor primi o serie de funcții noi. Printre aplicațiile actualizate se numără Messages, Mail, Maps și Photos.

Photos primește un nou design, cu un mod de vizualizare unic, în care se regăsesc toate secțiunile care până acum erau separate. Fotografiile vor fi organizate în colecții, create în funcție de diverse criterii și conținut (animale, persoane cunoscute etc.), existând și filtre pentru afișarea doar a fotografiilor care îndeplinesc anumite criterii.

Messages va permite comunicarea criptată prin satelit și în afara situațiilor de urgență, utilizatorii putând trimite mesaje scrise prietenilor și familiei. Mesajele vor putea fi programate să fie trimise mai târziu, iar utilizatorii pot reacționa la acestea cu emoticoane. Textele pot fi formatate și modificate prin intermediul unor efecte grafice speciale.

Noutăți pentru utilizatorii de iPhone

Printre celelalte noutăți pregătite de Apple se mai regăsesc categoriile automate pentru organizarea e-mail-urilor din aplicația Mail, hărțile topografice din Apple Maps, plăți directe între iPhone-uri cu aplicația Wallet și un nou Game Mode, care va optimiza resursele pentru a aloca mai multă putere de calcul pentru jocuri.

Apple nu a uitat nici de intimitate, adăugând o serie de funcții noi, precum securizarea aplicațiilor cu Face ID, Touch ID sau PIN. Aplicațiile sensibile vor putea fi ascunse într-un folder special, securizat și el la fel ca celelalte aplicații.

Noul Apple Intelligence

Apple va lansa de asemenea și Apple Intelligence. Cu noile instrumente de scriere la nivel de sistem încorporate în iOS 18, iPadOS 18 și macOS Sequoia, utilizatorii pot rescrie, corecta și rezuma textul aproape oriunde scriu, inclusiv în e-mail, note, pagini și aplicații terță parte. Acest nou instrument AI va fi disponibil doar pe iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare