Noul Spitalul oncologic din Sângeorgiu de Mureș se va deschide în 2023

SĂNĂTATE. Spitalul Oncologic din Sângeorgiu de Mureș va reprezenta una dintre cele mai mari investiții în domeniul medical din țară și din regiune și va fi finalizat în 2023 la final, a anunțat primarul Sofalvi Szabolcs din Sângeorgiu de Mureș.

Acest Spital va oferi servicii integrate de medicină preventivă și curativă pentru tratarea cancerului grad 1, 2 și 3 și va fi dotat cu aparatură medicală de ultima generație.

Capacitatea spitalului va fi de 115 paturi, pentru spitalizare de scurtă durată și prelungită, va asigura atât diagnosticare cât și tratament specific ambulatoriu.
Acesta va încheia contract cu Casa de asigurări de sănătate, astfel va putea asigura tratamente tuturor persoanelor, indiferent de statutul lor social, alături de consilierea psihologică și spirituală.

Investitorii, prin Fundația pentru Spital Oncologic Mureș colaborează cu Universitatea Loma Linda din SUA, iar personalul de specialitate care va lucra aici, va fi trimis pentru specializări suplimentare la centre similare din SUA. La acest spital se vor crea aproximativ 180 de locuri de muncă.

Beneficiarul lucrărilor este MEDEX VITAL SERV SRL Tg. Mureș.
Valoarea totală a lucrărilor și dotărilor se va ridica la suma de aproape 140 milioane lei, din care 31 milioane lei cofinanțare din partea Ministerului Finanțelor Publice (Direcția generală ajutor de stat).

“Anul acesta, în vară, au și început construcția și, după 3 sau 4 luni de zile, au ajuns ca cele 5 nivele să fie gata. Este o necesitate mare ca oamenii care se îmbolnăvesc de cancer să nu plece în străinătate la tratamente, ci să rămână aici pentru că, în acest spital, se va implementa ultima generație de aparatură medicală, prin care se va încerca să se vindece persoanele care suferă de cancer în diferite stadii. Și medicii vor fi trimiși la specializare în Statele Unite ale Americii și și de acolo vor veni echipe specializate pentru a implementa noua generație de tehnologie medicală.

Aproape 1 milion de români suferă în prezent de diverse forme de cancer și cei mai mulți dintre noi am avut parte de experiența traumatizantă de a avea în familie un membru care suferă de această boală.
Suntem convinși că, Spitalul Oncologic din Sângeorgiu de Mureș va avea implicații majore în viața semenilor noștri prin înființarea unei instituții medicale de avangardă, care va acorda servicii profesioniste de cea mai înaltă clasă tuturor celor care se confruntă cu spectrul nemilos al cancerului, fie că a fost diagnosticat în fază incipientă, avansată sau terminală. Felicitări pentru investitori, pentru reprezentanții fundației, pentru partenerii din țară și de peste hotare ai acestui proiect, pentru familia Bența, și pentru proiectanții și executanții acestei investiții importante!”
– a menționat primarul Sofalvi Szabolcs.

Dacă dorești sa participi activ cu o sponsorizare sau o donație pentru proiectul spitalului, daca dorești să găsești aici un loc de munca într-un mediu deosebit sau daca dorești sa afli mai multe informații despre acest obiectiv, nu ezită să suni la telefon 0748011122, să scrii la email office@spitaluloncologic.ro sau sa intri pe site-ul www.spitaluloncologic.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare