Noutăți despre Centura ocolitoare a Târgu-Mureșului de la CNAIR

TRANSPORT. Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs, a atras atenția asupra unui subiect de mare importanță pentru regiune: construirea centurii ocolitoare a Târgu-Mureșului. Într-o postare recentă pe pagina sa oficială de Facebook, primarul a împărtășit răspunsul primit de la CNAIR cu privire la acest proiect așteptat de mulți ani.

Întrebarea ce a stârnit interesul primarului a fost simplă și directă: “Când se va continua construirea centurii ocolitoare a Tg.-Mureșului?”
Această centură ocolitoare este așteptată cu nerăbdare de către comunitățile din zonă, deoarece ar putea aduce beneficii semnificative în ceea ce privește traficul rutier și siguranța în trafic.

Primarul este preocupat de faptul că această centură ocolitoare ar putea aduce o ameliorare semnificativă a situației traficului, inclusiv în comuna Sângeorgiu de Mureș, prin reducerea traficului de mare tonaj pe strada “Principală”. Aceasta ar putea duce la scăderea numărului de accidente, la diminuarea ambuteiajelor în orele de vârf și, implicit, la o reducere a zgomotului și disconfortului creat de traficul intens.

Răspunsul primit de la CNAIR, deși standard, a oferit o imagine a stadiului actual al proiectului. Potrivit lor, proiectul tehnic a fost actualizat și predat, iar în prezent este în faza de verificare din partea auditorului de siguranță rutieră. Urmează pașii de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și organizarea licitației pentru alegerea executanților. Cu toate acestea, informațiile cu privire la termenele exacte par să fie puțin vagi.

Primarul Sófalvi Sándor Szabolcs a evidențiat faptul că vara este pe terminate și a exprimat îndoieli cu privire la începerea lucrărilor în acest an. Cu toate acestea, el își păstrează speranța că anul viitor va aduce o adevărată începutul al lucrărilor pentru această centură ocolitoare mult așteptată.

Construirea unei centuri ocolitoare pentru Târgu-Mureș ar putea reprezenta o soluție esențială pentru rezolvarea problemelor de trafic din zonă și îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii din comunitățile adiacente. Cu toate că termenele precise rămân încă incerte, eforturile depuse de autorități pentru a materializa acest proiect sunt încurajatoare pentru comunități și pentru cei afectați de traficul intens în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare