Novak Djokovic va juca la US Open după ce senatul a ridicat restrictiile privind Covid-19 în Statele Unite

TENIS. Novak Djokovic va juca la US Open pentru prima dată în ultimii doi ani, după ce Senatul a votat pentru ridicarea restricțiilor Covid-19 în Statele Unite.

Djokovic nu a mai concurat la ultimul turneu major al anului din 2021, unde a pierdut în finală în fața lui Daniil Medvedev, astfel că a ratat ocazia de a finaliza Marele Șlem din calendar.
Statele Unite declaraseră că vizitatorii internaționali trebuie să prezinte dovada că au fost vaccinați împotriva coronavirusului, dar Djokovic nu și-a făcut vaccinul.

Miercuri, Senatul a votat și a adoptat un proiect de lege pentru a pune capăt urgenței de sănătate publică Covid-19, care este așteptat să fie semnat de președintele Joe Biden.
La începutul lunii martie, Djokovic a declarat pentru CNN că este dornic să se întoarcă la Flushing Meadows în acest an.
“Chiar vreau să joc acolo, vreau să fiu acolo”, a spus el.
“Am avut de fapt în 2021, când am pierdut în finală împotriva lui Medvedev, probabil unul dintre cele mai bune momente pe care le-am avut vreodată cu publicul din New York. Am fost norocos să câștig acel turneu de trei ori, să joc multe finale.”

“Chiar dacă am pierdut acel meci, am primit multă dragoste și apreciere din partea oamenilor și vreau să mă întorc și să mă reconectez cu publicul de acolo. Așa că este ceva ce aștept cu nerăbdare și sper că se va întâmpla”, a menționat Djokovic.

Djokovic nu a jucat în martie deoarece cele două turnee Masters, Indian Wells și Miami Open, au avut loc în SUA, iar restricțiile privind vaccinurile au făcut ca el să fie nevoit să se retragă de la aceste turnee.

Se așteaptă ca sârbul să revină la Mastersul de la Monte Carlo, care începe pe 9 aprilie, odată cu începerea sezonului european pe zgură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare