“Nu a mers niciodată la spital”. O femeie de 115 ani din Spania ar putea deveni decana de vârstă a planetei

RECORD. O străbunică din Spania va deveni, probabil, cea mai în vârstă persoană în viață din lume, la 115 ani, a declarat miercuri un consultant Guinness World Records.
Branyas Morera a trecut prin gripa din 1918, două războaie mondiale și războiul civil din Spania.

Se crede că Maria Branyas Morera a preluat acest titlu în urma decesului călugăriței franceze Lucile Randon, în vârstă de 118 ani, a declarat consultantul senior pentru gerontologie Robert D. Young.

Guinness World Records mai trebuie să ia decizia oficială după ce va efectua verificări de documente și va intervieva familia lui Branyas Morera, a adăugat Young, care este, de asemenea, directorul bazei de date de cercetare a supercentenarilor a Grupului de Cercetare în Gerontologie.

Știm ce este probabil, dar nu este confirmat în acest moment“, a scris el într-un e-mail trimis către AFP.

Azilul de bătrâni Santa Maria del Tura din orașul Olot, în nord-estul Spaniei, unde Branyas Morera a trăit în ultimele două decenii, a declarat că va organiza o “mică sărbătoare” cu ușile închise în zilele următoare pentru a marca “acest eveniment foarte special“.

Ea este sănătoasă și rămâne surprinsă și recunoscătoare pentru interesul care a fost generat“, a adăugat Azilul într-un comunicat.

Fiica cea mică a lui Branyas Morera, Rosa Moret, în vârstă de 78 de ani, a atribuit longevitatea mamei sale “geneticii“.

Nu a mers niciodată la spital, nu și-a rupt niciun os, este bine, nu are dureri.“, a declarat Moret miercuri pentru televiziunea regională catalană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare