Nume alternative pentru bunici – cum aleg copiii să își numească cei mai dragi membri ai familiei în SUA

SONDAJ. Copiii au un mod adorabil de a găsi nume alternative pentru bunici, rezolvând astfel o problemă de logistică în familii cu mai multe seturi de bunici. Acest lucru aduce un aer proaspăt și personal în relația lor cu cei mai în vârstă din familie. În loc să folosească apelativele tradiționale, cum ar fi „bunica” sau „bunicul”, copiii optează pentru nume mai prietenoase și mai potrivite pentru personalitatea sau stilul fiecărui bunic sau bunica.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Preply în SUA, există câteva nume alternative pentru bunici care sunt folosite mai des decât altele. De exemplu, unii copii îi numesc pe bunicii lor „TuTu”, cum spune Angelia L Mason, o bunică din Virginia. Alte nume populare incluse în acest sondaj sunt: Gigi, Nana, Mimi, bunicule, Bibi, Momo, Mac, Pops, Papi, G-Pa, Grandude sau Papa.

Interesant este faptul că sondajul a analizat și preferințele de nume în funcție de statele din SUA. De exemplu, numele „Mamaw” a fost preferat în Alabama, Indiana, Ohio și Wisconsin, în timp ce „Pop-Pop” a fost mai popular în Pennsylvania, Maryland, Carolina de Nord, Missouri, Wisconsin și Minnesota.

În statele cu o populație mare vorbitoare de spaniolă, cum ar fi Florida și California, numele „Abuelo” (pentru bunicul) și „Abuela” (pentru bunica) au fost cele mai des folosite.

Acest trend sugerează că bunicii de astăzi preferă să fie văzuți ca niște indivizi activi și implicați în viața nepoților lor, departe de stereotipurile vârstei înaintate. Așadar, aceste nume alternative aduc un strop de prospețime și modernitate în relațiile intergeneraționale din familii, reflectând o schimbare de percepție asupra rolului și statutului bunicilor în societatea contemporană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare