Vass Levente și Barabási Antal Szabolcs

NUMIRI POLITICE – Încă doi mureșeni desemnați de UDMR ca secretari de stat, la ministerele Sănătății și Agriculturii

SECRETARI DE STAT. Conducerea UDMR (Consiliul Permanent) a decis în prima zi a acestei luni numele celor pe care-i va desemna politic în funcțiile de secretar de stat în ministerele Sănătății și Agriculturii.

 

Dacă în privința postului de secretar de stat în Ministerul Sănătății nu a fost nicio surpriză, favoritul fiind medicul târgumureșean fost lider și deputat UDMR Vass Levente (medic primar urolog, fost director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş și fost consilier personal al ministrului Sănătăţii, în perioada 2010-2012), postul de secretar de stat (cu atribuții în zootehnie) în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va fi ocupat tot de un mureșean.

 

Deși UDMR avea pregătită nominalizarea medicului veterinar Peter Tamas Nagy (care a mai fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii), acesta a declinat oferta pe considerente personale (familia sa are o mare fermă de vaci de carne rasa Aberdeen Angus și a optat să se dedice afacerii sale), cel care va ocupa postul va fi mureșeanul Barabási Antal Szabolcs.

 

Barabási, membru al UDMR Târgu Mureș, este absolvent al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, specializarea zootehnie (în 2003) și a fost prezentat ca fiind un specialist în eficientizare a investițiilor și optimizare a profiturilor în fermele de animale. Împreună cu familia sa deține firma Milk Investment Transylvania SRL Târgu Mureș (specializată în proiectarea structurilor tehnologice și a tehnologiei fermelor de lapte), pe care a și administrat-o până în 2006, după acel an ocupând funcția de director al mai multor companii specializate în sectorul zootehnic.

 

În acest moment, ministrul Agriculturii Adrian Oros are 3 secretari de stat (păstrați din timpul Guvernului Orban: Aurel Simion, Gheorghe Ștefan și Claudiu Sorin Roșu-Mareș), cele două locuri vacante de secretari de stat urmând să fie ocupate de Barabási (propulsat în funcție de UDMR) și George Cățean (propulsat în funcție de USR PLUS).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare