O companie din Franţa a câştigat licitaţia de aproximativ 9 milioane de euro pentru emiterea noilor buletine electronice din România

LICITAȚIE. La aproape un an de zile de la lansarea licitației pentru contractul de achiziție a celor 9 milioane de cipuri și 375.000 de ansambluri din policarbonat cu antenă care se vor regăsi în noile buletine electronice din România, a fost desemnată compania câștigătoare. Este vorba despre asocierea de firme Idemia Identity & Security France (lider) și Idemia France care a încheiat cu statul român un contract în valoare de aproximativ 9 milioane de euro.

În cadrul acestei licitații, Imprimeria Națională a primit la finele anului trecut, cinci oferte din partea companiilor Linxens (Thailand) Co. Ltd, SAS Smart Packaging Solutions, Thales Dis France SAS, Advanide Europe GMBH și asocierea de firme Idemia Identity & Security France (lider) și Idemia France.

Pe data de 6 februarie 2023, Compania Națională Imprimeria Națională a anunțat că a fost desemnată câștigătoarea licitației. Este vorba despre Idemia, o companie franceză de tehnologie care furnizează servicii de securitate legate de identitate și recunoaștere facială, precum și produse software de identificare biometrică companiilor private și guvernelor.

Inițial, contractul estimat de statul român pentru achiziția celor 9 milioane de cipuri și 375.000 de ansambluri din policarbonat cu antenă a fost de 38,25 de milioane de euro, fără TVA, însă în cele din urmă, acesta i-a fost atribuit pe data de 3 martie asocierii de firme Idemia Identity & Security France (lider) și Idemia France pentru suma de 8,73 milioane de euro, a transmis Compania Națională Imprimeria Națională într-un răspuns pentru RomâniaTV.net

Valoarea finală a unui act de identitate va fi de 67 de lei, suma care a fost stabilită deja în cadrul proiectului pilot ce funcționează de mai bine de un an la Cluj, unde au fost emise peste 4200 de cărți electronice, conform avizului Ministerului Finanțelor.

Noile cărți de identitate electronice au dimensiunea unui card bancar, iar pe lângă informațiile care se regăsesc pe actualele buletine, acestea au și un cip pe care sunt stocate două amprente digitale și o amprentă facială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare