O insulă din Italia, invadată de capre, le oferă gratuit oricui reușește să le prindă

ITALIA. Pe micuța și îndepărtata insulă italiană Alicudi locuiesc doar aproximativ 100 de locuitori și în jur de 600 de capre sălbatice. Populația de capre a fost introdusă pe insulă aproximativ acum 20 de ani, când un fermier a eliberat în sălbăticie cateva zeci de capre. De atunci, lăsate libere, caprele s-au înmulțit excesiv, ajungând să domine insula și să terorizeze localnicii. Imposibil de stăpânit, animalele au pătruns în zonele rezidențiale, au invadat casele, au ronțăit tot ce găsesc în parcurile publice, în grădinile private și în gardurile vii și au încercat să escaladeze zidurile de piatră care, de obicei, cedează sub greutatea lor.

Primarul Riccardo Gullo face apel la toți cei care pot ajuta să contribuie la rezolvarea problemei și a declarat că nu îi pasă dacă știi ceva despre creșterea caprelor, atâta timp cât ai o barcă pentru a le scoate de pe insulă după ce le-ai prins.

Oricine este interesat să ia până la 50 de capre poate face o cerere oficială la comunitate până pe 10 aprilie, a spus primarul, deși a adăugat că va prelungi termenul până când toate caprele vor fi adoptate.

Am primit vești de la zeci de persoane de când am anunțat acest lucru“, a declarat Gullo, inclusiv de la un fermier din insula vecină Vulcano, care produce brânză de capră.
În mod ideal, am dori ca oamenii să încerce să domesticească animalele, mai degrabă decât să le mănânce“, a adăugat el. Cu toate acestea, autoritățile nu vor face verificări cu privire la intențiile oricărui adoptator de capre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare