O poveste neobișnuită în Brașov: casa construită pe blocul de sub Tâmpa

CONSTRUCȚII. Un braşovean își împărtășește povestea despre cum a reușit să locuiască legal într-o casă construită pe un bloc, o situație care a devenit virală pe internet. Situată în apropierea Tâmpei, casa nu impresionează prin modernitate sau dimensiuni, ci prin faptul că a fost construită chiar pe structura unui bloc, având totuși autorizație de construcție, obținută în anii ’90, când legislația era mai permisivă.

Locuința pe bloc se află într-unul dintre cele mai pitorești cartiere din Brașov, în imediata apropiere a Tâmpei și sub Dealul Melcilor. Actualii proprietari nu sunt cei care au realizat construcția, ci au cumpărat-o în forma în care se află acum.

Proprietarul casei relatează că actele sunt în regulă și că casa a fost cumpărată cu bani. Cu toate acestea, el se confruntă cu costuri ridicate de încălzire electrică, care pot ajunge până la 3.000 de lei pe iarnă. De aceea, uneori alege să stea în casă, iar alteori să se mute la țară. Cu toate acestea, se declară încântat de priveliștea pe care o oferă locuința.

Casa dispune de două camere și o terasă, pe o suprafață totală de 20 de metri pătrați, cu o priveliște cu adevărat specială. Vecinii spun că nu sunt deranjați de construcție și apreciază atenția proprietarului la izolația de deasupra.

Construită lângă încăperea tehnică a unui bloc cu opt etaje, casa are o suprafață totală de 62 de metri pătrați și este racordată la apă și lumină. Accesul se realizează prin scara de bloc, cu liftul până la ultimul etaj, apoi pe o scară metalică.

Potrivit directorului interimar al Poliției Locale Brașov, Ion Pântea, proprietarul beneficiază de o perspectivă panoramică asupra orașului, însă ceilalți cetățeni se întreabă cum a fost posibil ca o astfel de construcție să fie autorizată. Construcția a primit autorizație la sfârșitul anilor ’90 și a fost finalizată în martie 2000, în timpul mandatului lui Ion Ghișe, fost politician PNL care a condus Primăria Brașov între 1996 și 2004.

Astfel de construcții nu mai sunt posibile în prezent, susțin autoritățile. Actualul proprietar a achiziționat casa în 2013 și speră să efectueze modificări la construcție, însă nu știe dacă legea îi va permite acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare