O româncă a câștigat competiția mondială de Counter Strike: Cine este Ana Dumbravă?

GAMING. Ana Dumbravă din Rădăuți este cea mai bună jucătoare de CS din lume. Ea a fost desemnată cea mai bună jucătoare Counter Strike: Global Offensive player. Ea a demonstrat că și fetele pot fi foarte bune la jocurile video.

De asemenea, ea face parte și din cea mai bună echipă feminină din joc. Premiile au fost decernate în cadrul unei gale care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Stockholm, Suedia.

Ana are 23 de ani și este jucătoare profesionistă de CS:GO din 2015. În acest timp, ea a reușit să câștige puțin peste 30 de mii de euro în premii în bani, potrivit unui interviu acordat Institutului Goethe.

“Harnică, optimistă și tenace, Ana este un exemplu despre cum pot prospera femeile în industria jocurilor de noroc, dacă își doresc cu adevărat” se specifică în interviu.

Ana spune că la început nu era deloc bună la CS:GO, dar prin seriozitate și perseverență a reușit să devină campioană internațională la “Girl Gamer Festival” Dubai în 2020 și să câștige unele dintre cele mai mari turnee de CounterStrike din lume în 2022: cele din Dallas și Valencia. Între timp, Ana a reușit să se facă cunoscută nu doar în România, ci în toată lumea.

“Sper ca prin acest trofeu să inspir mai multe femei să se alăture industriei gamingului. În alt doilea rând, doresc să mulțumesc coechipierilor mei pentru că m-au ajutat să devin un jucător mai bun, o persoană mai bună, mulțumesc organizatorilor, familiei și prietenilor mei, tuturor care au contribuit să-mi îndeplinesc visul”, a declarat Ana Dumbravă pe scena HLTV Award Show 2022, eveniment care îi premiază pe cei mai buni jucători din industrie.

Un atu important pentru echipă, Dumbravă este cel mai bine clasat jucător dintre cei cinci jucători de pe listă, cu o diferență K-D de 181 și un rating de 1,26 din 2,0, într-un total de 22 de victorii din 32 de hărți jucate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare