O sentință definitivă dă o lovitură dură proprietarilor de animale de companie. Câini și pisici la bloc doar cu acordul vecinilor!

LEGISLAȚIE. O sentință definitivă pronunțată în 2021 de Curtea de Apel din Timișoara prevede că proprietarii de animale de companie, care stau la bloc, trebuie să aibă acordul vecinilor dacă vor să țină în apartament un câine sau o pisică. Pentru că legislația română nu este clară, această sentință poate fi folosită ca și precedent.

Totul a pornit de la un caz din Timișoara unde o femeie a contestat în instanță o decizie a Consiliului Local care prevedea că acordul vecinilor este obligatoriu pentru proprietarii de animale de companie care stau la bloc. Femeia a considerat că această hotărâre încalcă dreptul la proprietate privată. Inițial, Tribunalul din Timișoara i-a dat dreptate. Autoritățile au contestat însă sentința, iar Curtea de Apel a decis că hotărârea Consiliului Local trebuie aplicată. Sentința este definitivă.

Această decizie a instanței poate fi citată acum ca și precedent în orice proces din România care vizează deținerea de animale de companie la bloc. Mai exact, chiar dacă în județul în care locuiți nu există o dispoziție care să prevadă acordul vecinilor pentru animalele de companie, aceștia vă pot da în judecată și se pot folosi de această sentință. Mai exact, ați putea fi obligați să le cereți acordul dacă aveți un câine sau o pisică

De asemenea, Asociațiile de Proprietari pot să perceapă o taxă proprietarilor de animale de companie. Mai exact aceștia pot plăti mai mult la întreținere. Nici cuantumul acestei taxe nu este reglementat și este lăsat la latitudinea Asociațiilor de Proprietari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare