Obligația publicării CV-urilor pentru aleșii locali: O propunere în Senat

CV. Într-o mișcare menită să asigure transparența și informarea publică, a fost depusă o propunere de modificare a Codului Administrativ în Senat, care prevede obligația aleșilor locali de a-și face publice CV-urile. Această inițiativă propune schimbarea actualelor prevederi legislative, care nu impun aleșilor locali responsabilitatea de a-și face cunoscute CV-urile după preluarea mandatului.

Conform Legii 176/2010, în vigoare în prezent, aleșii locali sunt obligați să întocmească și să depună declarații de avere și de interese. Propunerea recentă adaugă o nouă obligație – aceea de a întocmi și actualiza un CV, toate aceste documente devenind obligatoriu publice în termen de 30 de zile de la validarea mandatului.

Mai mult, conform noilor prevederi, instituțiile publice în cadrul cărora aleșii locali își desfășoară activitatea vor fi obligate să publice CV-urile acestora pe site-urile proprii, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei menționate.

Propunerea mai conține și clauze privind actualizarea anuală a CV-ului de către aleșii locali, până la data de 15 iunie a fiecărui an de mandat. Acest aspect se aliniază cu dorința de a furniza publicului informații actualizate și relevante despre experiența și competențele aleșilor locali.

În ceea ce privește sancțiunile pentru nerespectarea prevederilor legale, propunerea prevede ca prefecții să fie împuterniciți să aplice sancțiuni în caz de neconformitate cu procedurile de depunere, actualizare și publicare a CV-ului. Astfel, această inițiativă își propune să promoveze transparența și responsabilitatea în cadrul administrației publice locale.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare