Ochelarii care simulează starea de ebrietate, unul din cele mai noi gadgeturi ale Poliției Române (video)

RESPONSABILIZARE. Poliția Română trece printr-o perioadă de revizuire și modernizare a echipamentelor tehnice. O echipă de jurnaliști de la Euronews a testat cele mai noi dispozitive din dotarea Poliției Rutiere, sau cele mai haioase, cum ar fi cele 3 tipuri de ochelarii care simulează starea de ebrietate (senzație trăită la o alcoolemie de 1,2 la mie), starea de mahmureala și starea generată de consumul de stupefiante.
 
Testele desfășurate public de către Poliția română au fost făcute pentru a responsabiliza populația să conștientizeze pericolul la care se supun în urma consumului de alcool sau droguri.
 
Printre alte dispozitive noi , se numără și un aparat radar modern cu memorie și un kit pentru consumul de droguri, care în 25 de minute indică ce substanță a fost consumată de persoana testată.
 
Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt de la Brigada Rutieră București, a explicat:
„Dorim să le prezentăm participanților la trafic, în special, conducătorilor de autovehicule riscurile la care se expun în situația în care se află sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive sau chiar conducând atunci când sunt obosiți excesiv pentru că și oboseala reprezintă una dintre cauzele generatoare de accidente, chiar la nivel național.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare