Irina Sorescu-Vasile

OFERTĂ CONDIȚIONATĂ – Dacian Cioloş i-a propus preşedintelui USR PLUS Mureş, Irina Sorescu-Vasile, un loc în conducerea partidului

A ÎNCEPUT CAMPANIA ȘI ÎN USR PLUS. Europarlamentarul Dacian Cioloş, președintele grupului politic Renew Europe şi copreşedinte al USR PLUS, a început campania națională în vederea Congresului Național al partidului, programat în 2-3 octombrie 2021, când se va desemna noua conducere a Biroului Naţional USR PLUS, el fiind unul dintre candidații la funcția de președinte.

 

La începutul săptămânii, în Târgu Mureş, însoțit de trei dintre susținătorii săi (Andrei Lupu – deputat USR PLUS de Prahova şi membru al Biroului Naţional USR PLUS, Viorel Bătăreţu – deputat USR PLUS de Cluj şi Ruxandra Cibu – preşedinte al Filialei Judeţene USR PLUS Sibiu), la întâlnirea cu USR PLUS Mureș, în care s-a abordat și viitoarea modificare a statutului noului partid, Cioloş şi-a exprimat susţinerea pentru preşedintele USR PLUS Mureş, Irina Sorescu-Vasile (31 de ani), în perspectiva ocupării de către aceasta a unui loc în viitorul Birou Naţional al USR PLUS. Sigur, oferta este condiționată de câștigarea președinției partidului de către Cioloș.

 

Tânăra Irina Sorescu-Vasile, fost președinte PLUS Mureș, a devenit președinte USR PLUS Mureș la sfârșitul lunii iunie 2021, câștigând alegerile interne cu doar două voturi în plus în fața Anei Lucia Hang (54 de ani, fostul președinte USR Mureș și subprefect al județului Mureș) – scor final: 41-39 voturi. Sorescu-Vasile este licențiată în economie și drept (a absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea de Vest din Timișoara și Facultatea de Drept și Științe Administrative la Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu), fiind economist la o companie privată din județul Mureș.

 

Strategia candidatului la conducerea naţională a unui partid de a obține sprijinul unor filiale prin cooptarea președintelui județean în echipa națională de conducere este deja tipică în politica românească, așa că propunerea lui Cioloș de a oferi un post în conducerea partidului președintelui filialei Mureș, care este fostă membră PLUS (partid a cărui președinție a fost deținută de Cioloș), nu este surprinzătoare.

 

În replică, Dan Barna, celălalt copreședinte USR PLUS cu șanse la Congresul din octombrie, va oferi posturi în structura națională de conducere foștilor membri USR care au devenit președinți județeni ai noii structuri politice USR PLUS (partidul se numește, de fapt, USR, conform documentelor de fuziune prin absorbție, însă cei doi lideri au convenit ca până la Congresul Național, când se va decide și titulatura nou-creatului partid, să se folosescă în public titulatura USR PLUS, pentru a elimina sensibilitățile plusiștilor).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare