Oferte atractive pe piața muncii din România: Oportunități deosebite pentru specialiști

LOCURI DE MUNCĂ. Pe măsură ce economia României evoluează, piața muncii devine tot mai atractivă pentru persoanele active și dornice să se dezvolte profesional. Angajatorii din diverse sectoare încep să ofere salarii competitive în comparație cu cele din străinătate și beneficiază extra-salariale tot mai variate, de la bonuri de masă și mașini de serviciu până la asigurări medicale.

Cu toate că aceste tendințe nu se aplică la fel pentru toate domeniile, este evident că schimbările sunt evidente și pozitive. Sectoarele cum ar fi HoReCa și comerțul rămân cu salarii mai modeste în România. Totuși, aceeași afirmație nu se poate face și în cazul specialiștilor în dezvoltare software, precum cei în postura de PEGA Developer.

Plecând de la cifre concrete, salariile unui PEGA Developer în România sunt cu adevărat remarcabile. Datele furnizate de platforma online de recrutare Bestjobs dezvăluie că salariul de bază pentru un astfel de specialist începe de la 2.100 de euro și poate ajunge chiar și la 3.000 de euro net. Rolul unui PEGA Developer constă în configurarea și personalizarea sistemelor de software, folosind instrumente avansate precum Pega Designer Studio.

Pe lângă aspectul financiar, expertiza cerută pentru această poziție este considerabilă. Dezvoltatorii PEGA trebuie să înțeleagă în profunzime cerințele afacerii și să le transpună în funcționalități eficiente pe platforma Pega. Experiența în JAVA și cunoștințele de programare orientată pe obiecte, tehnologii web și baze de date relaționale sunt esențiale. Salariul atractiv variază între 2.100 și 3.000 de euro net, a confirmat Ana Vişian, manager de marketing la Bestjobs.

Pe lângă remunerație, beneficiile extra-salariale în acest domeniu sunt variate și atractive. Tichetele de masă, programul flexibil, pensiile private, asigurările de sănătate și oportunitățile de învățare cu profesioniști certificați internațional sunt doar câteva dintre avantajele pe care le pot beneficia specialiștii în dezvoltarea software.

Platforma de recrutare Bestjobs a devenit un intermediar esențial în conectarea candidaților potriviți cu locurile de muncă disponibile. La momentul actual, sunt puse la dispoziție 499 de posturi vacante, cu cele mai multe în București și Cluj-Napoca. Este important să menționăm că majoritatea acestor locuri de muncă sunt oferite în regim remote, cu perspectiva atractivă de dezvoltare în cadrul unui sector în creștere.

În timp ce domeniul PEGA Developer se bucură de avantaje financiare semnificative, acest lucru nu este singular în contextul pieței muncii din România. Comerțul electronic reprezintă un alt domeniu cu oportunități bine plătite. Specialiștii în comerț electronic pot câștiga între 900 și 1.400 de euro lunar, concentrându-se pe optimizarea operațiunilor de retail online și contribuind la succesul magazinelor online.

Cu toate că există diferențe de salarizare între diverse sectoare, tendința generală arată că piața muncii din România devine din ce în ce mai competitivă și atractivă, încurajând specialiștii să rămână și să se dezvolte în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare