OFICIAL – 7,5 milioane de lei pentru finalizarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș

FINANCIAR. În acest an, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va aloca 7,5 milioane de lei pentru finalizarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) Mureș – Centrul Zonal de Coordonare Transilvania. Alocarea financiară a fost deja legiferată, prin Hotărâre de Guvern adoptată miercuri, 8 mai, sursa de finanțare fiind bugetul de stat (din credite de angajament).

 

Anul trecut, pentru studii, proiecte tehnice, execuţie lucrări, achiziție echipamente și dotări necesare pentru UCCG Mureş s-a alocat cea mai mare sumă din Programul de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, respectiv peste 6 milioane de lei (exact: 6.024.000 lei).

 

Programul urmăreşte extinderea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, pentru a asigura protecţia populaţiei şi a economiei împotriva efectelor şi pagubelor provocate de căderile de grindină şi a secetei severe. Oficialii MADR au precizat că doar fenomenele meteo extreme din ultima perioadă au afectat aproape 7.000 de hectare de terenuri agricole.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare