OFICIAL – 7,5 milioane de lei pentru finalizarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș

0
145

FINANCIAR. În acest an, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va aloca 7,5 milioane de lei pentru finalizarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) Mureș – Centrul Zonal de Coordonare Transilvania. Alocarea financiară a fost deja legiferată, prin Hotărâre de Guvern adoptată miercuri, 8 mai, sursa de finanțare fiind bugetul de stat (din credite de angajament).

 

Anul trecut, pentru studii, proiecte tehnice, execuţie lucrări, achiziție echipamente și dotări necesare pentru UCCG Mureş s-a alocat cea mai mare sumă din Programul de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, respectiv peste 6 milioane de lei (exact: 6.024.000 lei).

 

Programul urmăreşte extinderea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, pentru a asigura protecţia populaţiei şi a economiei împotriva efectelor şi pagubelor provocate de căderile de grindină şi a secetei severe. Oficialii MADR au precizat că doar fenomenele meteo extreme din ultima perioadă au afectat aproape 7.000 de hectare de terenuri agricole.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ