OFICIAL – 7,5 milioane de lei pentru finalizarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș

0
113

FINANCIAR. În acest an, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va aloca 7,5 milioane de lei pentru finalizarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) Mureș – Centrul Zonal de Coordonare Transilvania. Alocarea financiară a fost deja legiferată, prin Hotărâre de Guvern adoptată miercuri, 8 mai, sursa de finanțare fiind bugetul de stat (din credite de angajament).

 

Anul trecut, pentru studii, proiecte tehnice, execuţie lucrări, achiziție echipamente și dotări necesare pentru UCCG Mureş s-a alocat cea mai mare sumă din Programul de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, respectiv peste 6 milioane de lei (exact: 6.024.000 lei).

 

Programul urmăreşte extinderea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, pentru a asigura protecţia populaţiei şi a economiei împotriva efectelor şi pagubelor provocate de căderile de grindină şi a secetei severe. Oficialii MADR au precizat că doar fenomenele meteo extreme din ultima perioadă au afectat aproape 7.000 de hectare de terenuri agricole.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here