UPDATE – OFICIAL – După ce a anunțat al treilea caz de coronavirus confirmat în județul Mureș, Ministerul Sănătății rectifică, e vorba de o angajată a Ministerului

0
5636
Foto: Mediafax

COVID-19. Ministerul Sănătății a confirmat existența unui nou caz de infectare cu coronavirus (COVI-19) în județul Mureș, pacientul fiind o femeie în vârstă de 41 de ani din Iași, care lucrează în Mureș și care s-a întors din Dubai în 8 martie 2020, iar din 9 martie s-a prezentat la serviciu. Pacienta numărul 92 a avut debutul primelor semne de boală joi, 12 martie, și în urma testării a fost confirmată pozitiv în seara de vineri, 13 martie 2020.

 

UPDATE. La mai bine de 12 ore de la anunțul oficial (știți, să ne informăm doar din surse oficiale), autoritățile statului au revenit cu o rectificare în această după amiază, precizând că persoana întoarsă din Dubai și prezentată ca infectată cu COVID-19 nu este angajată în județul Mureș, ci la… Ministerul Sănătății, punând eroarea de comunicare pe confuzia de interpretare a acronimului instituției, similar cu al județului Mureș.

 

Așadar, în județul Mureș sunt confirmate până acum două cazuri de persoane infectate cu coronavirus: cele confirmate în 8 martie 2020 (o femeie în vârstă de 70 de ani din comuna Cristești, limitrofă cu municipiul Târgu Mureș) și 12 martie (un bărbat în vârstă de 21 de ani). Conform protocolului, cei doi pacienți au fost transferați la la Centrul de Boli Infecţioase Cluj, pentru tratament.

 

La ora scrierii, în România au fost confirmate 95 de cazuri de infectare cu COVID-19.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ