OFICIAL – Comisarul european Tibor Navracsics (Ungaria) vine la Tîrgu Mureș pentru a explica modificările din spaţiul european de educaţie

0
123
Tibor Navracsics

EDUCAȚIE. La mijlocul acestei săptămâni, comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics (Ungaria), vine la Tîrgu Mureș pentru o „întâlnire cetățenească” în care va explica viziunea Comisiei Europene (CE) cu privire la crearea spaţiului european de educaţie. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler.

 

Pentru realizarea spaţiului european al educaţiei, printre alte măsuri, Comisia Europeană a propus dublarea bugetului programului Erasmus+ pentru perioada 2021-2027, acesta urmând să fie stabilit la 30 de miliarde de euro. Măsura a fost decisă pentru că s-a observat că în UE creşte riscul pierderii de competitivitate din cauza lipsei specialiştilor din sectoarele inovării şi cercetării pentru că prea puţini tineri europeni mai aleg să studieze ştiinţele exacte, tehnologia, ingineria şi matematica. Practic, decizia se referă la o încurajare a tinerilor să studieze științe exacte.

 

Navracsics, care a înlocuit-o în funcția de comisar european, în noiembrie 2014, pe Androulla Vassiliou (Grecia), este absolvent de drept, unul dintre liderii FIDESZ, și a fost ministru al Administrației și Justiției (2010-2014) și al Afacerilor Externe și Comerț din Ungaria. Pe lângă întâlnirea cetățenească din Tîrgu Mureș, comisarul european Navracsics va mai avea o întâlnire în România, în București.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ