OFICIAL – Doar 15% din șomerii înregistrați în județul Mureș mai primesc bani sub formă de indemnizație de șomaj

FAPT. La sfârşitul lunii martie, în Mureș erau înregistrați doar 6.559 de șomeri, o cifră evident nereală, ca de altfel în toate evidenţele agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă (AJOFM), rata reală a celor fără loc de muncă fiind mult mai mare, multe persoane neînregistrându-se însă în evidențele oficiale.

 

Din numărul total al șomerilor înregistrați la AJOFM Mureș la finalul lunii trecute (mai mic cu 0,13% decât în martie 2018), conducerea instituției a comunicat oficial că sunt 2.755 femei, rata șomajului la nivel județean fiind de 2,79%.

 

Cel mai important aspect, însă, pare numărul șomerilor care primeau bani sub formă de indemnizație de șomaj: doar 992 din 6.559, adică 15,12%. Restul erau șomeri neindemnizați, cea mai mare parte a lor provenind din mediul rural.

 

Grupa de vârstă care înregistrează cei mai mulți șomeri este 40-49 de ani (1.743 de persoane din cele 6.559 de persoane înregistrate în evidențe la AJOFM Mureș), o pondere semnificativă încadrându-se în grupa de vârstă 30-39 de ani (1.551). Practic, 50% dintre șomerii luați în evidență în județul Mureș sunt persoane cu vârste cuprinse între 30 de ani și 49 de ani.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare