OFICIAL – Doar 15% din șomerii înregistrați în județul Mureș mai primesc bani sub formă de indemnizație de șomaj

0
320

FAPT. La sfârşitul lunii martie, în Mureș erau înregistrați doar 6.559 de șomeri, o cifră evident nereală, ca de altfel în toate evidenţele agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă (AJOFM), rata reală a celor fără loc de muncă fiind mult mai mare, multe persoane neînregistrându-se însă în evidențele oficiale.

 

Din numărul total al șomerilor înregistrați la AJOFM Mureș la finalul lunii trecute (mai mic cu 0,13% decât în martie 2018), conducerea instituției a comunicat oficial că sunt 2.755 femei, rata șomajului la nivel județean fiind de 2,79%.

 

Cel mai important aspect, însă, pare numărul șomerilor care primeau bani sub formă de indemnizație de șomaj: doar 992 din 6.559, adică 15,12%. Restul erau șomeri neindemnizați, cea mai mare parte a lor provenind din mediul rural.

 

Grupa de vârstă care înregistrează cei mai mulți șomeri este 40-49 de ani (1.743 de persoane din cele 6.559 de persoane înregistrate în evidențe la AJOFM Mureș), o pondere semnificativă încadrându-se în grupa de vârstă 30-39 de ani (1.551). Practic, 50% dintre șomerii luați în evidență în județul Mureș sunt persoane cu vârste cuprinse între 30 de ani și 49 de ani.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ