OMV Petrom extinde proiectul ‘’România plantează pentru mâine’’: mai multe păduri urbane și rurale în 2024

PROIECT. OMV Petrom, liderul în producția integrată de energie din Sud-Estul Europei, își continuă angajamentul în proiectul “România plantează pentru mâine“. Pentru anul 2024, se planifică să fie înființate 25 de păduri urbane în 14 orașe diferite. În paralel, se va continua acțiunea de plantare în zonele care necesită intervenție, atât în mediu urban, cât și în cel rural. Estimările indică faptul că peste 560 de mii de puieți vor fi plantați în acest an, cu ajutorul asociațiilor partenere și a voluntarilor. Bugetul alocat pentru acest an se ridică la 3,2 milioane de euro.

După succesul înregistrat în implementarea conceptului de păduri urbane în 2023, proiectul “România plantează pentru mâine” se extinde către mai multe localități pentru a crea păduri miniaturale urbane. Aceste păduri miniaturale își propun să îmbunătățească calitatea aerului, să reducă zgomotul, să sporească biodiversitatea și să diminueze efectul de seră. În acest an, vor avea loc plantări în 14 orașe, printre care se numără Bucureștiul, Constanța, Ploieștiul, Alexandria și Târgu Jiu. În paralel, se va continua acțiunea de plantare în mediul rural, în zonele care necesită intervenție. Numărul total al puieților care urmează să fie plantați în zonele urbane și rurale anul acesta este estimat la peste 560 de mii.

Aceste acțiuni de împădurire sunt desfășurate cu sprijinul a șase organizații neguvernamentale recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești. Lansat în 2020, “România Plantează pentru mâine” reprezintă cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România, cu aproape 12 milioane de euro alocate pentru perioada 2020-2024. De la începutul proiectului, s-au plantat peste 2.800.000 de puieți, iar mai mult de 22.000 de voluntari s-au implicat în acest efort, participând la 210 evenimente de plantare în întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare