OMV Petrom inaugurează cel mai mare rezervor de țiței din România la Rafinăria Petrobrazi

INVESTIȚII. OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de stocare a țițeiului din România, situat pe platforma rafinăriei Petrobrazi. Acest proiect face parte dintr-un amplu program de modernizare a rafinăriei și reprezintă un pas important spre eficientizarea și securizarea proceselor de rafinare, aliniindu-se totodată la cele mai moderne standarde de protecție a mediului.

Investiție majoră în modernizare și sustenabilitate
Construcția noului rezervor a durat aproximativ doi ani și a necesitat o investiție de peste 23 de milioane de euro. Rezervorul este echipat cu tehnologii avansate care asigură o reducere semnificativă a emisiilor de vapori, de până la 98%. Aceasta se datorează sistemului de izolare care include cel mai mare dom de aluminiu din România și un capac plutitor interior.

Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing, a declarat: „Construcția noului rezervor de țiței reprezintă un nou proiect important finalizat cu succes pe platforma Petrobrazi, alături de instalarea noilor camere de cocsare și de alte proiecte de modernizare. Toate aceste investiții întăresc capacitatea noastră de a asigura o bună funcționare a rafinăriei în condiții de siguranță și de a asigura stocurile de carburanți necesare pentru aprovizionarea pieței din România și din regiune. Proiectul are o componentă importantă de mediu prin reducerea aproape de zero a emisiilor de vapori”.

Specificații tehnice și inovații
Rezervorul, mai înalt decât o clădire cu 10 etaje, are o capacitate impresionantă de 60.000 de metri cubi, echivalentul a 1,2 milioane de plinuri de carburant. Structura sa robustă include pereți dubli și un fund dublu pentru o siguranță sporită, iar domul de aluminiu, cu o greutate de 53 de tone și o înălțime de 15 metri, este o construcție inovatoare și impresionantă.

Ridicarea domului a fost realizată pentru prima dată în România prin utilizarea unui sistem pneumatic format din 28 de dispozitive de ridicare, acționate centralizat. Această metodă a permis o montare eficientă și sigură a domului pe poziție, marcând o premieră tehnologică în țară.

Angajamentul OMV Petrom față de protecția mediului
Investițiile OMV Petrom în rafinăria Petrobrazi din 2005 depășesc 2 miliarde de euro, o treime din această sumă fiind destinată reducerii impactului asupra mediului. Noul rezervor contribuie semnificativ la acest obiectiv prin tehnologiile implementate care minimizează emisiile de vapori și alte poluanți, demonstrând angajamentul companiei pentru o rafinare sustenabilă și responsabilă din punct de vedere ecologic.

OMV Petrom continuă să fie un lider în sectorul energetic din Europa de Sud-Est prin investiții strategice și inovatoare. Punerea în funcțiune a celui mai mare rezervor de țiței din România la rafinăria Petrobrazi nu doar că îmbunătățește capacitatea de stocare și securitatea operațiunilor, dar și subliniază angajamentul companiei față de protecția mediului și dezvoltarea sustenabilă. Aceste eforturi vor asigura o aprovizionare constantă și eficientă cu carburanți, atât pentru piața locală, cât și pentru regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare