OMV Petrom va plăti mai puțin, în timp ce Black Sea Oil&Gas este scutită de contribuția de solidaritate

ENERGIE. Amendamentele nou-depus la Senat la legea taxei de solidaritate elimină procentul de 60% aplicat pe diferența de profit între anul trecut și media anilor 2018-2021 și schimbă și aria de aplicabilitate a taxei de solidaritate.
Se introduce o taxă aplicată la cantitatea de țiței rafinat, care este de 350 de lei pe tonă în special pentru Petrom, în condițiile în care amendamentul vorbește despre companii care extrag și rafinează țiței, situație în care este doar Petrom.

Potrivit Economica.net, Black Sea Oil&Gas (BSOG) scapă de plata taxei pentru că, potrivit unui noi amendament, “contribuabilii care în perioada 2018 – 2021 nu au obținut producție din domeniile prevăzute la art. 1 alin (1) nu datorează contribuția de solidaritate”.
Compania, dețimută de fondul american de investiții Carlyle, a solicitat ca taxa să nu i se aplice, pentru că extracția gazelor a început abia anul trecut.

Luna trecută, președintele Klaus Iohannis a a trimis președintelui Camerei Deputaților cererea de reexaminare a legii

Foarte concret, Iohannis a spus că treebuie reanalizat și clarificat mecanismul de calcul pentru contribuția de solidaritate, “pentru evitarea unor situații în care aplicarea normelor ar fi îngreunată sau ar genera alte efecte decât cele urmărite de legiuitor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare