Open Call SAH 2023

CONCURS. S-a lansat Apelul național și internațional pentru înscrierea la ediția a VII-a a rezidențelor ȘAH / Școală de-Acasă de la Hundorf, adresat tinerilor artiști din țară și din străinătate.

Asociația „Acasă la Hundorf” este inițiatorul și organizatorul programului de rezidențe artistice Școală de-Acasă / ȘAH, destinate tinerilor artiști aflați la început de carieră. Prin rezidențe de creație de câte două săptămâni, petrecute în mijlocul unei comunități rurale prietenoase, oferim timp și spațiu artiștilor pentru a-și identifica şi întări individualitatea, facilitând, de asemenea, întâlniri și conexiuni între rezidenți și comunitate, dar și între rezidenți veniți din toată țara și din străinătate.

Până acum au avut loc șase ediții consecutive de ȘAH, în satul Viișoara din jud. Mureș, unde am întâmpinat peste 80 de tineri artiști. Începând cu anul 2022, ȘAH s-a deschis și către artiști internaționali, care au împărțit spațiul și timpul de rezidență cu artiștii români selectați.

Echipa noastră susține libertatea totală de creație și procesul (întotdeauna) surprinzător al artistului. Programul nu are o temă impusă, ci doar un context care sperăm să vă inspire: la casa de-Acasă artiștii sunt invitați să se inspire și să se lase inspirați de comunitate, colegi și peisaj, să fie ei înșiși fără nicio rezervă.

Prin urmare, așteptăm să primim de la voi propunerile de proiecte și ideile care vă entuziasmează, vă captivează sau pe care pur și simplu doriți să le explorați în rezidență. Pot fi proiecte pentru care singurătatea este un cadru fertil pentru inspirație și creație sau pot fi proiecte pentru care dialogul cu ceilalți artiști din rezidență și cu membrii comunității poate asigura o atmosferă creatoare. Echipa noastră vă va susține în desfășurarea acțiunilor îndreptate spre comunitate (prezentări work-în-progress, ateliere, cercetări artistice cu membri ai comunității, intervenții artistice în spațiul public etc.).

Ne dorim ca fiecare artist din rezidență să se simtă Acasă, considerând că Acasă reprezintă locul unde te retragi în tihnă pentru a chibzui, pentru a (te) căuta, pentru a te pregăti să ieși în lume. Acasă este locul de libertate maximă, spațiul perfect pentru joacă și experiment. Nu în ultimul rând, Acasă este locul de întâlnire dintre generații, unde ne cunoaștem și putem discuta liber.

Termen limită pentru depunerea aplicațiilor: 17 aprilie
Aplicați accesând acest link ↓
https://www.acasalahundorf.ro/sah/noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare