Oportunitate rară: fermă de succes din Prahova, disponibilă la jumătate din prețul investiției

AGRICULTURĂ. Un model de succes în valorificarea fondurilor Europene

O fermă renumită pentru modul în care a valorificat fondurile europene și pentru tehnologia avansată de cultură este acum disponibilă pentru achiziție în județul Prahova. Afacerea, considerată un model de succes, este oferită la jumătate din suma investită inițial din fonduri proprii și finanțări nerambursabile.

Performanță financiară și potențial de creștere

Ferma, situată în localitatea Ceptura, a înregistrat un profit de peste 300.000 de lei în 2022, având o cifră de afaceri de 1,46 milioane de euro. În ciuda succesului financiar, acționarii au decis să vândă afacerea din cauza diferențelor de opinie privind strategia pe termen lung și implicarea în alte proiecte.

“Ferma merge bine, dar avem opinii diferite privind strategia. Vrem să vină cineva cu o viziune unitară. Producția este contractată pentru acest an și avem certificare bio, piața de desfacere nu este o problemă,” a declarat unul dintre acționari.

Infrastructură modernă și tehnologie de vârf

Ferma este dotată cu 30 de sere climatizate, fiecare de 600 de metri pătrați, echipate cu sisteme de irigații prin picurare, aspersie și fertigare automatizate. În plus, există două sere răsadniță betonate, incluzând echipamente moderne precum mașini automate de însămânțare și roboți de altoit, cu o capacitate maximă de 700.000 de răsaduri per serie.

Facilități și utilități de top

Construită pe o suprafață de 6,16 hectare de teren intravilan, ferma dispune de toate facilitățile necesare pentru o producție ecologică eficientă. Complexul include un post trafo propriu, generator de 170 kVA, sursă de apă la 120 de metri adâncime, fose septice vidanjabile și centrale termice funcționând pe baloți de biomasă. Siguranța este asigurată printr-un sistem CCTV și detecție la efracție cu bariere IR perimetrale și senzori interiori.

Preț și condiții de vânzare

Ferma este scoasă la vânzare pentru suma de 1,5 milioane de euro, deși inițial s-au investit trei milioane de euro în dezvoltarea acesteia. Acționarii preferă ca noul proprietar să fie din cadrul familiei pentru a menține punctajul inițial obținut la accesarea fondurilor UE și pentru a evita eventuale interpretări legislative.

Parc de utilaje moderne

Pe lângă serele moderne, ferma include și o gamă completă de utilaje aproape noi necesare oricărei activități agricole: tractoare, încărcătoare frontale, freze, pluguri, mașini de erbicidat și diverse vehicule utilitare. Complexul beneficiază și de hale multifuncționale pentru depozitare, procesare și spații administrative.

Piața și reputația

Ferma este membru într-o cooperativă axată pe produse ECO, având contracte ferme cu toate lanțurile de supermarketuri și o reputație solidă pe piață. Acest lucru asigură un flux constant de venituri și oportunități de creștere pentru viitorul proprietar.

Achiziționarea acestei ferme reprezintă o oportunitate rară de a prelua o afacere de succes, bine stabilită, cu infrastructură modernă și certificare ecologică. Cu o producție deja contractată și toate facilitățile necesare, noul proprietar poate beneficia de o investiție sigură și profitabilă în sectorul agricol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare