Opt fapte mai putin cunoscute despre Alexandru cel Mare 6.Urcarea lui pe tron a fost foarte violentă

ISTORIE. În 336 î.Hr., Filip al II-lea a fost asasinat de unul dintre gardienii săi de corp, care a fost apoi ucis în timp ce încerca să scape. La scurt timp după moartea regelui, Alexandru, în vârstă de 20 de ani, a fost proclamat ca noul monarh de către aristocrație și armată.

Cu toate acestea, unii i-au pus la îndoială onestitatea și, pentru a complica lucrurile, unii au bănuit că atât Alexander, cât și mama lui, Olympias, au fost implicați în asasinarea lui Phillip. Asta pentru că relația dintre Phillip și Olympias s-a răcit în ultimii ani până la punctul în care atât ea, cât și fiul ei au fost exilați din regat.

Dar, cu tronul acum vacant, Alexandru nu a pierdut timpul și s-a grăbit să elimine toate obstacolele posibile în calea domniei sale. Alexandru a ordonat execuția vărului său, a două prințese macedonene și a altor membri ai familiei regale pe care îi considera rivali. Pe lângă epurarea de la curte, Alexandru a avut de-a face cu mai multe orașe-stat grecești, care au folosit dispariția lui Phillip pentru a se revolta.

Într-o campanie rapidă și brutală, noul rege i-a învins pe rebeli, pedepsindu-și aspru liderii și restabilind ordinea. Pacificarea Greciei i-a permis lui Alexandru cel Mare să se angajeze în campania sa emblematică persană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare