Orașul din Europa unde se vorbește limba română!

ATRACȚII TURISTICE. Un oraș din Europa este o destinație turistică perfectă pentru români. Locuitorii de acolo vorbesc limba română, dar au și o mulțime de atracții turistice, pe care oamenii ar trebui să le viziteze cel puțin o dată. Mai mult, este și aproape de România!

Europa are multe orașe impresionante, care aduc în atenția turiștilor o bucată de istoria fiecărei regiuni. Însă, românii trebuie să afle de cel în care se vorbește chiar limba lor, deși nu are legături foarte strânse cu această țară. Chiar dacă puțini au auzit de el, este situat într-o țară pe care românii o vizitează des vara, mai ales datorită peisajelor de vis.

Concurența este mare atunci când ne gândim la destinații de vacanță din Europa, având în vedere diversitatea de zone pe care o pune la dispoziție acest continent. Însă, dacă românii își doresc să viziteze un oraș diferit, dar unde să se simtă ca și acasă, atunci trebuie să afle despre Metsovo, din Grecia.

Locuitorii de acolo sunt cunoscători de limba română și au același spirit ospitalier, la fel ca și românii! De asemenea, este un sat tradițional, vechi, care a păstrat o doză mare de istoria veche, pe care turiștii o pot cunoaște. Chiar dacă este o destinație specifică iernii, poate fi vizitată și vara. De obicei, turiștii merg acolo la schi, dar sunt și altr activități de făcut.

Metsovo este cunoscut drept o destinație de iarnă, însă şi vara poți face și o mulțime de activități aici. În afară de cei care adoră să schieze, Metsovo poate fi vizitat și pentru tradiția sa. După cum toată lumea poate vedea, este un sat tradiațional.
Oamenii trăiesc într-un stil tradițional, aici poţi degusta mâncăruri tradiționale, dar şi faimosul vin, originar din Metsovo, poți admira meșteșugurile în lemn, bisericile, drumurile și tot.
”, a declarat un ghid turistic, pentru Antena 3 CNN.

Metsovo este un oraș mic, însă cu multe zone impresionante. Acolo se pot caza aproximativ 1.000 de turiști, însp poate să fie o alternativă perfectă și pentru cei care vor să meargă la schi. Acesta este situat la 20 de kilometri distanță de cel mai mare centru de schi din Grecia.

Oamenii îl recunosc după numele de orașul vlahilor, de unde se explică și faptul că mulți locuitori vorbesc limba română. Este situat într-o zonă frumoasă, la 1.200 metri altitudine în munții Pindului și poate să fie locul ideal pentru o vacanță relaxantă, departe de aglomerația marilor orașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare