Orașul Galați din România primește premiul pentru transport public ecologic și sustenabil

SUSTENABIL. Orașul Galați din România a fost recunoscut și premiat pentru eforturile sale în promovarea unui transport public ecologic și sustenabil. Primăria din Galați a luat măsuri decisive pentru a îmbunătăți calitatea transportului public în oraș, în special prin renunțarea la achiziționarea de autobuze second-hand și investiții în mijloace de transport noi și moderne.

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat cu mândrie că orașul a primit trofeul pentru transport public sustenabil în cadrul Premiilor Orașelor Verzi 2023, acordate de Asociația Municipiilor din România. Acest premiu reflectă angajamentul orașului pentru un transport public prietenos cu mediul și modern.

Printre acțiunile importante menționate de primar se numără renunțarea la achiziționarea de autobuze second-hand și, în schimb, investiția în peste 105 mijloace de transport noi și moderne. Mai mult, orașul Galați are planuri de achiziționare a altor 62 de autobuze, tramvaie și microbuze cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Această inițiativă nu doar că îmbunătățește calitatea transportului public pentru locuitorii orașului Galați, ci contribuie și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător, ceea ce face orașul să fie un exemplu în promovarea mobilității durabile în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare