ORDIN – Lipirea polistirenului pe blocurile din Târgu Mureș, finanțată de stat cu 1 milion de lei în acest an, adică 16% din finanțarea la care s-a obligat statul

0
489

FINANȚARE. Lipirea de polistiren pe blocuri, denumită în limbaj administrativ “lucrări de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe”, este finanțată parțial din bugetul de stat (prin Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei – MLPDA).

 

În perioada 2020-2022, statul s-a angajat să plătească peste 49 de milioane de lei pentru lipirea de polistiren pe 63 de blocuri din 13 localități. Printre acestea, Târgu Mureș. În acest an, statul alocă (prin credite de angajament) doar 16,2% (aproape 8 milioane de lei), urmând ca restul banilor să-i vireze, în tranșe egale, în 2021 și 2022.

 

În 2019 (primul an din Programul multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, în perioada 2020-2022), municipiului Târgu Mureș i se alocă aproape 1 milion de lei (exact: 957.073,12 lei), conform unui ordin semnat astăzi, 3 iunie 2020, de ministrul MLPDA, Ion Ştefan.

 

Simplificat, lipirea polistirenului pe blocuri este motivată prin reducerea costurilor cu încălzirea şi a pierderilor de căldură din apartamente.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ