Până la 50.000€ finanțare pentru IMM-urile din zona creativ-culturală prin proiectul european FRIEND CCI

FINANȚARE. IMM-urile din sectorul cultural-creativ din România vor avea șansa să obțină până la 50.000€ pentru proiecte de dezvoltare prin proiectul european FRIEND CCI. FRIEND CCI este un proiect bazat pe colaborare și networking la nivel european, care creează un cadru optim pentru a ajuta IMM-urile din zona creativă și culturală din Europa să se dezvolte, să inoveze și să devină reziliente în fața situațiilor de criză. Proiectul își propune sprijinirea IMM-urilor din ecosistemul ICC (industrii culturale și creative) pentru a genera proiecte de inovare, pentru a-și dezvolta competențele și pentru a se internaționaliza prin sprijin financiar și nefinanciar.

Aria de colaborare pe care se întinde proiectul FRIEND CCI este formată din 5 țări: România, Spania, Italia, Germania și Franța.

Bugetul proiectului

Bugetul proiectului este de 1.442.542,36 euro din care 1.076.000,00 euro vor fi oferiți drept fonduri directe către IMM-urile ce activează în sectoarele culturale și creative din cele 5 țări implicate în proiect. Acești bani se vor duce către proiecte care își propun dezvoltarea digitală sustenabilă și inovarea companiilor care vor beneficia de aceste granturi.

Până la 50.000€ pot fi accesați ca finanțare pentru fiecare proiect depus, iar perioada de înscriere va fi anunțată curând.

Cum pot aplica IMM-urile?

Apelul pentru depunerea proiectelor va fi deschis în curând, iar criteriile de selecție vor fi menționate odată cu acesta. FRIEND CCI se adresează în special IMM-urilor din sectorul creativ-cultural, însă nu exclusiv. Proiectul încurajează parteneriatele între IMM-uri dispuse să inoveze zona creativă și culturală din România și Europa.

Detalii despre FRIEND CCI se pot obține de la reprezentatul proiectului în România: OpenHub Creative Cluster. Acesta poate fi contact la adresa de email: projects@openhub.ro

 

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare