Paradisului femeilor din România. Stațiunea renaște cu beneficii incredibile pentru sănătate

SĂNĂTATE. Sovata este considerată paradisul femeilor, dar de ce? În primul rând, datorită mediului său ideal, care contribuie la îmbunătățirea și reglarea întregului sistem hormonal și reproducător feminin. De asemenea, această destinație poate deveni o sursă infinită de răsfăț și relaxare pentru femei.

O destinație ideală în stațiune este Ensana Hotels Sovata, unde beneficiezi de cele mai bune condiții pentru a trata toate tipurile de probleme ginecologice feminine, datorită factorilor climatici și specialiștilor din baza de tratament. Aici se obțin rezultate remarcabile în tratarea afecțiunilor inflamatorii, infertilității și simptomelor asociate cu menstruația și menopauza.

Sovata, destinația de vacanță perfectă pentru femei

Pe scurt, fie soare, fie ploaie, la Sovata, ai acces la servicii de top din domeniul balnear și wellness. Facilitățile din interior hotelurilor Ensana – baza de tratament și centrul SPA – au fost gândite să fie cea mai fericită prelungire posibilă a mediului din Sovata, cel care face femeile să înflorească!

Piscinele din interiorul bazei de tratament reproduc condițiile lacului helioterm Ursu, unic în Europa. Lacul are o dublă stratificare, salină și termică. Concentrația salină este maximă la baza lacului, precum și la adâncimea de 1,5-2 m față de suprafața lacului, acest strat numindu-se strat mezoterm.

Aici, se înregistrează cele mai mari temperaturi, ajungând vara la 45 grade Celsius și chiar peste. Tot la această adâncime există concentrația maximă de hormoni estrogen și progesteron, asemănători cu hormonii umani feminini, eliberați în apa lacului de crustaceul de apă sărată Artemia salina. Prin urmare, la nivelul corpului imersat în apă, ajung concentrații maxime de sare și hormonale, la temperaturile cele mai ridicate, terapeutice, cu efect conjugat antiinflamator și de stimulare hormonală pentru tratarea infertilității feminine și a bolilor ginecologice.

Sistemul hormonal feminin este îmbunătățit considerabil

Nămolul și apa sărată extrase din Lacul Ursu – Sovata sunt bogate în sare (clorură de sodiu NaCl) și minerale, precum și hormoni estrogen și progesteron, asemănători hormonilor feminini umani. Acești factori contribuie la îmbunătățirea sănătății sistemului hormonal și reproducător feminin prin efectul lor antiinflamator și stimularea funcției ovariene. De asemenea, acești factori ajută la dezvoltarea endometrului și la inducerea ovulației eficiente necesare fecundării.

Secretul tratamentului de Sovata este calitatea integrată a factorilor de cură – nămolul și apa sărată. Mineralele sau hormonii (sintetici) administrați separat, scoși din contextul natural, au eficiență discutabilă. Însă aici, prin apa sărată și nămol, substanțele active cheie (NaCl și hormonii) sunt transmise în corp, împreună cu sute de alți factori curativi biologici din flora și fauna Lacului Ursu, în cantități infinitezimale. Această mare variație de molecule, în cantitati extrem de mici, este imposibil de reprodus/creat in vitro în laborator, și conferă cca 50% din efectul terapeutic total”, a spus dr. ginecolog George Vasilescu de la baza de tratament Ensana.

Problemele de infertilitate pot fi tratate în stațiune

De asemenea, nămolul sapropelic din Lacul Ursu conține hormoni estrogen și progesteron asemănători cu cei produși de organismul uman sănătos, transferați în corp prin aplicații externe de nămol sau interne cu ajutorul apei și căldurii. Aceste substanțe au efecte benefice asupra sistemului hormonal, dar și asupra hipotalamusului, hipofizei și ovarului, reglând subtil echilibrul hormonal și evitând suprastimularea. Rezultatele tratamentului durează până la 6 luni după finalizare.
În tratarea infertilității feminine la Sovata, cheia succesului o reprezintă efectul de reglare hormonală. Aceasta este deosebit de importantă în cazul insuficienței ovariene, ovarelor polichistice, hipoplaziei uterine, amenoreei sau pierderilor repetate de sarcină sub 10 săptămâni, care pot fi cauzate de o îngroșare insuficientă a endometrului.

 

Sursa evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare