Parcarea provizorie din spatele Spitalului de Urgență Târgu Mureș primește avizul favorabil

ADMINISTRAȚIE. Consiliul Județean Mureș a primit recent avizul favorabil din partea Autorității Aeronautice Civile Române pentru construcția unei parcări provizorii în spatele Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Târgu Mureș. Anunțul a fost făcut de către președintele CJ Mureș, Péter Ferenc, în cadrul unei conferințe de presă dedicate prezentării bugetului Consiliului Județean, adoptat în data de 12 februarie.

“Chiar astăzi am primit avizul, deci putem să începem proiectarea și execuția. Aici, am alocat 2 milioane de lei”, a declarat Péter Ferenc, subliniind importanța acestui proiect pentru comunitatea locală.

Această inițiativă este considerată esențială având în vedere că zona din spatele Spitalului Județean este una dintre cele mai aglomerate. În special în contextul începerii lucrărilor pentru construcția spitalului de arși în câteva săptămâni sau luni, se prevede că o parcare suplimentară va fi necesară pentru a decongestiona traficul și pentru a asigura accesul facil al personalului medical și al pacienților.

Președintele CJ Mureș a subliniat că cele două proiecte, cel al spitalului de arși și cel al parcării, se desfășoară în paralel. “Momentan se suprapun cele două proiecte, cel al spitalului de arși și cel al parcării. (…) Noi am depus documentația, de câteva luni, și așteptăm avizul lor (al Autorității Aeronautice n.r.) și condițiile în care putem construi parcarea. În momentul în care le avem, începem lucrările pentru parcare”, a explicat Péter Ferenc într-o conferință de presă din 17 ianuarie.

Această inițiativă reflectă angajamentul Consiliului Județean Mureș în ceea ce privește îmbunătățirea infrastructurii medicale și a serviciilor de sănătate în regiune, contribuind la facilitarea accesului la servicii medicale de calitate pentru comunitatea locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare