Paris, liderul european al orașelor pentru start-up-uri, conform unui raport recent

RAPORT. Un nou raport realizat de compania de formare The Knowledge Academy, cu sediul în Marea Britanie, a desemnat Parisul ca fiind cel mai bun oraș european pentru start-up-uri, urmat de Madrid și Barcelona. Bucureștiul ocupă locul 13 în acest clasament, potrivit informațiilor transmise de Euronews.

Clasamentul a fost alcătuit în funcție de mai mulți indicatori, inclusiv numărul de spații de birouri disponibile, prețurile chiriilor, proximitatea universităților de top și viteza internetului. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare factori precum reglementările, birocrația sau fiscalitatea, conform G4Media.ro.

Franța a avut o performanță remarcabilă în acest clasament, cu două orașe în primele cinci poziții, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două orașe. Londra se află pe locul patru în acest clasament.

Parisul, recunoscut pentru universitățile sale de top și mediile de birouri competitive, a fost descris în raport ca beneficiind de „sprijin din partea guvernelor și de un ecosistem de start-up bine dezvoltat”. Lyon, al treilea cel mai mare oraș din Franța și, de asemenea, un important centru universitar, s-a clasat pe locul al cincilea, beneficiind și el de una dintre cele mai rapide viteze de internet din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare