Parlamentul României adoptă schimbări majore în regulile de circulație pentru conducătorii de motociclete și mopede

NOI REGULI. Parlamentul României a adoptat recent un proiect depus de USR, care aduce modificări importante în ceea ce privește regulile de circulație pentru conducătorii de motociclete și mopede. Conform acestui proiect, aceștia vor fi exceptați de la obligația de a deține triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și extinctor, o decizie care merge acum spre promulgare.

Această schimbare vine ca urmare a observației că aceste obiecte, care până acum erau obligatorii conform Codului Rutier, nu doar că nu reduc riscurile unui accident, dar pot chiar să pună în pericol viața conducătorilor de motociclete și mopede.

Potrivit argumentelor prezentate în comunicatul oficial, motocicletele și mopede au spații de depozitare limitate, ceea ce face dificilă păstrarea tuturor obiectelor obligatorii într-un mod sigur și eficient. Încercarea de a le atașa în moduri neconvenționale, precum rucsacul purtat în spate, poate duce la situații periculoase în cazul unui accident, atunci când conducătorul vehiculului poate fi catapultat împreună cu aceste obiecte.

Inițiatorul proiectului, Cristian Berea, a subliniat că această decizie vine în sprijinul siguranței conducătorilor de motociclete și mopede, eliminând o presiune inutilă asupra acestora și contribuind la evitarea unor situații de risc pe drumurile publice.

Până în prezent, nerespectarea obligației de a deține triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și extinctor putea fi sancționată cu amenzi de până la 825 de lei conform Codului Rutier. Cu adoptarea acestui proiect, conducătorii de motociclete și mopede vor fi scutiți de această presiune și vor putea circula în mod mai sigur și mai relaxat.

Astfel, acest proiect de lege reprezintă o schimbare semnificativă în legislația rutieră, care vine în întâmpinarea nevoilor și cerințelor conducătorilor de motociclete și mopede din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare