Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la Schengen

POLITICĂ. Parlamentul suedez a votat vineri pentru aderarea României la Schengen, iar în acest moment Austria se opune în continuare deschis, în timp ce Olanda ar avea reticențe mai ales față de Bulgaria.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Victor Negrescu, care spune că vineri dimineață Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen, în Comisia pentru afaceri europene.

Momentul cheie în ceea ce privește extinderea spațiului Schengen va fi pe 7 decembrie, cu ocazia reuniunii ambasadorilor statelor membre UE, în care se decide agenda finală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne. În acest moment, Austria se opune deschis, iar Olanda își exprimă reticența mai ales față de Bulgaria, în timp ce Croația are busola tuturor statelor membre, mai spune europarlamentarul român.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a salutat votul din Parlamentul suedez, favorabil aderării României la Spațiul Schengen.

“Salut rezultatul pozitiv de astăzi al Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul suedez, în favoarea aderării României la Schengen! Mă bucur că eforturile mele alături de colegul meu, ministrul Tobias Billstrom și de liderii Partidului Social-Democrat Suedez au avut succes”, a scris Aurescu pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare