Parov Stelar și Havasi vor concerta la Festivalul Egyfeszt din Gheorgheni

EVENIMENT. În Gheorgheni, se va desfășura Festivalul Artelor “Egyfeszt”, un eveniment multicultural cu peste 250 de programe culturale și gastronomice. Printre invitații speciali se numără Parov Stelar, celebrul muzician austriac cunoscut pentru electro swing, și pianistul Balázs Havasi din Ungaria.

Organizatorul principal, Kassay Peter, a declarat pentru AGERPRES că Egyfeszt va avea loc în peste 20 de locații din Gheorgheni, oferind programe variate care combină cultura, tradițiile și experiențele culinare.

“Principalele momente ale festivalului includ concertul pianistului Havasi cu formația sa din Ungaria pe 2 august, apoi concertul lui Parov Stelar, regele neîncoronat al electro swing-ului, pe 3 august, și formația Tankcsapda din Ungaria pe 4 august. Festivalul include zece curți tematice: jazz, folk, retro, alternativă, carte și teatru, arte plastice și gastro, toate integrate în programul cultural și culinar al evenimentului”, a explicat Kassay Peter.

El a subliniat că prin Egyfeszt, Depresiunea Giurgeului își propune să devină cunoscută pe harta festivalurilor din România și Europa, aducând în prim-plan atât valorile locale, cât și internaționale.

“Festivalul atrage anual peste zece mii de participanți din țară și străinătate, iar speranța noastră este că acest număr va crește în fiecare an”, a adăugat Kassay Peter.

Egyfeszt este organizat de Fundația Ice Flora din Gheorgheni în colaborare cu autoritățile locale și mai multe instituții și organizații din România și Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare