Patru medalii pentru România la Olimpiada Internațională de Geografie! Locul 1 mondial obținut cu trei medalii de aur și una de argint

MEDALII. Elevii români care au reprezentat țara la Olimpiada Internațională de Geografie (IGEO) 2023, desfășurată în orașul Bandung din Indonezia, au reușit să obțină locul 1 pe națiuni, aducând acasă patru medalii de prestigiu: trei de aur și una de argint, conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

Competiția internațională de geografie a avut loc între 8 și 14 august, cu probele desfășurate în perioada 9-12 august, conform Edupedu.

România s-a remarcat printre cele aproape 180 de țări participante, având patru elevi de excepție din Iași, București și Focșani, reprezentând licee de stat.

Coordonatorii lotului românesc au fost profesorii Fiscutean Mihaela Cornelia și Fiscutean Dorin de la Colegiul Național Iași.

Cei patru reprezentanți ai României la Olimpiada Internațională de Geografie sunt:
• Brădățeanu Radu Andrei, de la Colegiul Național Sf. Sava, București – medalie de aur;
• Hanganu Daniel Nicolae, de la Colegiul Național Iași – medalie de aur;
• Preda David Ștefan, de la Colegiul Național Unirea, Focșani – medalie de aur;
• Olariu Tudor Sebastian, de la Colegiul Național Costache Negruzzi, Iași – medalie de argint.

Aceste performanțe remarcabile plasează România pe prima poziție în clasamentul mondial al Olimpiadei Internaționale de Geografie, confirmând excelența și pregătirea elevilor noștri în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare