Pe 25 septembrie la Brasov Running Festival – elita mondială a atletismului

SPORT. „Într-un sezon de toamnă plin de competiții spectaculoase, Brașov Running Festival 10k, cursa certificată a elitei atletismului mondial de alergare pe șosea, promite să fie una dintre cele mai competitive la nivel global. Brașovul este gata susțină, pe 25 septembrie, confruntarea unora dintre cei mai buni alergători din lume”, au menționat organizatorii evenimentului.
 
Câștigătorii curselor de la Berlin, Valencia, Praga, Madrid sau Istanbul vor lua startul cursei de 10 km la Brașov Running Festival.
Atletul Weldon Langat, din Kenya, este cel mai rapid atlet înscris vreodată în competiție. Tânărul de 24 de ani și-a doborât recordul carierei la Herzogenaurach în aprilie anul acesta, cu un timp de 27:21 min. Compatriotul său, Isaac Kibet Ndiema, debutant în 2022, a făcut un timp de 27:45 minute la Praga pe 3 septembrie.
 
Mogos Tuemay din Etiopia este, de asemenea, unul dintre candidații la câștigarea cursei. Campioana Africii la 10.000 m în iunie are un record personal de 27:50, realizat anul trecut.
 
Vedetele atletismului vor avea concurență puternică, cel puțin de la alți doi rivali. Alex George, campionul european britanic U20 în 2015, s-a dovedit a fi într-o formă bună anul acesta, obținând un timp de 13:33.25 într-o cursă de 5.000 m în iunie.
Benard Kibet Yegon, cu un record de 13:44 min la 5.000 m, va debuta pe distanță mai mare la Brașov. Nicolae Alexandru Soare, cel mai titrat alergător român al momentului, pare singurul român capabil să încerce să obțină una dintre pozițiile de frunte.
 
O altă prezență remarcabilă, Sheila Chepkirui este cea mai titrată sportivă din cursa feminină. Sportivul kenyan, care în prezent ocupă locul 6 în clasamentul mondial al runners-up, este un fost lider mondial și a câștigat o medalie de aur la Campionatele Mondiale U18, o medalie de aur la Campionatele Africane și o medalie de bronz la Jocurile Commonwealth de anul acesta. În cariera ei, tânăra de 31 de ani a reușit cel mai bun timp la 10 km cu un timp de 29:46 min la Valencia în 2020.
 
Printre concurentele redutabile în cursa feminină se numără și kenyenele Faith Cherono (30:50 min), Esther Borura (31:02), Aberash Minsewo din Etiopia (30:58), Sarah Chelangat (31:11) din Uganda, ca precum și Stella Rutto (România), care a obținut timpul de 15:06:93 în această vară la 5.000 m.
 
Brasov Running Festival are loc in cartierul Brasov Coresi si include o varietate de curse de alergare pe sosea, cea mai importanta fiind „World Athletics Elite Label 10 km”.
 
Toate procesele sunt programate pe 25 septembrie, între orele 9:00 și 13:00. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe: https://brasovrun.ro și paginile de socializare ale competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare